20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCSAT - şedinţă suspendată

CSAT – şedinţă suspendată

Reuniunea de ieri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost suspendată de preşedintele Traian Băsescu după doar câteva minute, pe motiv că materialele privind bugetele instituţiilor din apărare, care trebuia transmise anticipat de guvern, au fost aduse abia la şedinţă. „Nu era vorba de orice material, ci de bugetele instituţiilor care sunt implicate în siguranţa naţională. Erau nişte materiale care s-ar fi vrut validate în CSAT pentru a masca neîndeplinirea programelor de modernizare a structurilor ce aveau obligaţia să facă acest lucru. N-am vrut să fie CSAT o instituţie în care doar unu-doi să ştie despre ce este vorba, iar ceilalţi adoptă măsuri în necunoştinţă de cauză“, a declarat şeful statului după suspendarea şedinţei.

Traian Băsescu a spus că în aceste condiţii era imposibilă aprobarea sumelor pentru bugetele instituţiilor din domeniul siguranţei naţionale.

Prin urmare, şedinţa CSAT va fi reprogramată atunci când guvernul va veni cu o documentaţie de maximă acurateţe, a menţionat şeful statului, susţinând că are „exigenţa de a fi foarte bine informat“ în calitate de lider al şedinţei.

 

Băsescu, acuzat de afirmaţii „aiuritoare“

 

Premierul Călin Popescu Tăriceanu are însă altă variantă a motivelor de suspendare a şedinţei CSAT, susţinând că şeful statului a acuzat guvernul că serveşte interesele Rusiei, pentru că nu alocă suficient de mulţi bani pentru înzestrarea armatei. „Vreau să fac referire la alt subiect pe care l-a abordat Băsescu, într-o manieră pe care aş numi-o aiuritoare, spunând că alocaţiile care au fost făcute pentru înzestrarea armatei au fost insuficiente şi în acest fel se servesc interesele Rusiei. Acest lucru a uitat să îl spună la conferinţa de presă; este lucrul care pe noi toţi ne-a şocat şi ne-a surprins“, a declarat premierul. „Din câte ştiu, România nu este azi ameninţată de nimeni, nu suntem în stare de conflict cu nici o ţară din preajmă, am reuşit să avem relaţii care să ne aducă în situaţia de normalitate. (…) A fâlfâi pericole de acest gen nu face decât să aducă aminte de sistemul de propagandă din perioada comunistă, când întotdeauna se căuta un duşman“, a conchis el.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU