31.7 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBiroul Electoral Central a decis forma finală a semnelor electorale

Biroul Electoral Central a decis forma finală a semnelor electorale

Biroul Electoral Central (BEC) a decis forma finală a semnelor electorale. Acestea vor putea fi folosite în alegerile generale din această toamnă. Există o singură excepţie: PNŢ-CD, care se află în plină bătălie internă şi care aşteaptă un verdict în instanţă. Nici celelalte partide nu sunt însă cu toate actele la zi. Numai minorităţile naţionale şi-au înregistrat candidaţii la Tribunalul Bucureşti. Figuri geometrice, flori, păsări, trifoiul, ursul, lupul sau sfinx-ul, sunt doar câteva dintre cele 35 de semne electorale acceptate de Biroul Electoral Central pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Din listă lipseşte însă ochiul, căci în Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat sunt încă frământări interne care se pot lămuri doar în instanţă.

Sunt aşteptate la tribunal toate partidele şi uniunile politice, pentru a-şi înregistra listele de candidaţi pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Dar, după obiceiul românesc, politicienii vor lua cu asalt instanţa în ultimele două zile, termenul limită fiind 21 octombrie.

Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile generale din noiembrie pune pe jar instanţele de judecată din România. Numai la Bucureşti, zeci de judecători sunt în aşteptare 24 de ore din 24, pentru a intra în sala de judecată. Şi asta pentru că toată lumea se aşteaptă ca partidele şi candidaţii să îşi deschidă procese pe bandă rulantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS