22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat intubat a aşteptat jumătate de oră în salvare pentru că o maşină bloca intrarea în spital

Un bărbat intubat a aşteptat jumătate de oră în salvare pentru că o maşină bloca intrarea în spital

Un pacient intubat, aflat în comă de gradul II, a fost nevoit să aştepte jumătate de oră până să intre în Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, deoarece accesul era blocat de o maşină parcată, informează NewsIn.

“La data de 09.10.2008, în jurul orei 10,30, agenţii de poliţie rutieră au fost sesizaţi de faptul că în curtea interioară a Institutului Inimii, un autoturism blochează uşa de acces care deserveşte ambulanţa – fiind singura cale de acces în spital cu targa, astfel neputând fi introdus în spital un bolnav”, se arată într-un comunicat de presă de astăzi al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.

Poliţistul de la rutieră s-a deplasat la faţa locului, însă nu a reuit să identifice posesorul maşinii, motiv pentru care a ridicat-o pe sus, cu ajutorul altor trecători, pentru a permite accesul bolnavului.

“Pe baza numărului de înmatriculare urmează a fi identificat conducătorul auto faţă de care se vor lua măsurile legale de sancţionare”, se mai arată în comunicat. Surse din cadrul IPJ Cluj au declarat pentru NewsIn că maşina, marca Volkswagen Golf V, este înregistrată pe o firmă din Cluj, iar dacă pacientul nu a suferit alterări ale stării de sănătate pentru că aşteptat o jumătate de oră în ambulanţă, atunci şoferul va fi sancţionat doar pentru parcare neregulamentară.

Managerul Institutului Inimii “Nicolae Stăncioiu”, Tudor Simionescu, a declarat pentru NewsIn că nu a ştiu de problemă deoarece nu se afla în Cluj-Napoca, însă va verifica dacă posesorul maşinii este posesor de card de acces în curtea interioară.
Totodată, acesta a mai afirmat că multe persoane intră în curte, deşi nu ar avea voie, profitând de faptul că bariera nu se închide imediat.

“Multe persoane speculează faptul că bariera nu se închide imediat şi intră. Eu am sesizat poliţia, însă ei declină orice reponsabilitate afirmând că este vorba de o curte interioară. Vom vedea cine este responsabil, însă cel mai probabil este vorba de o persoană care nu ar fi avut ce căuta acolo”, a afirmat managerul spitalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS