22.2 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul Dolj a mai amânat un proces cu acţionarii SIF Oltenia care contestă AGA din 29 august

Tribunalul Dolj a mai amânat un proces cu acţionarii SIF Oltenia care contestă AGA din 29 august

Instanţa a mai amânat un proces al SIF Oltenia (SIF5) cu doi dintre acţionarii care ceruseră anularea hotărârilor luate în adunarea generală din 29 august, după ce, marţi, amânase două procese cu patru dintre acţionari, a anunţat, joi, societatea de investiţii financiare.

Firmele Amattis şi Mattera ceruseră în instanţă anularea hotărârilor luate în controversata adunare generală din 29 august, iar la termenul de judecată de astăzi a fost stabilit un nou temen de judecată, în 20 noiembrie.

Marţi, societăţile Epsomatic, Lineas Trade şi Libron Consulting ceruseră în instanţă anularea hotărârilor luate la aceeaşi adunarea generală, iar la termenul de judecată de marţi a fost stabilit un nou temen de judecată, în 28 octombrie, informează NewsIn.

În schimb, într-un alt proces al SIF Oltenia cu Goras Consulting, instanţa a amânat până pe 4 noiembrie termenul de judecată, din cauza lipsei de procedură.

Societatea de investiţii a fost citată în calitate de pârâtă în mai multe dosare la tribunalul Dolj de firmele Goras Consulting, Cibrosat, Amattis, Mattera Com, Epsomatic, Lineas Trade, Libron Consulting, Revan Com, Amicosotis, Fimansat, Debrocons, Zorber Big, Scop Line, Altur, Comrimet şi Groval Trade şi de persoanele fizice Burileanu Horia Alin, Carmen Vlaicu şi Cezar Rîmar.

Totodată, Amirastar Trading, Delmato Group, Alfaline şi Sunco Prest cer suspendarea execuţiei hotărârilor luate în AGA, iar firmele Revan Com şi Amicosotis mai solicită în instanţă şi delegarea unui executor judecătoresc care să ridice de la sediul SIF Oltenia copii după înscrisurile referitoare la AGA.

În general, acuzele reclamantelor se referă la suspendarea dreptului de vot în cadrul adunării generale ordinare a acţionarilor SIF Oltenia din date de 29 august pentru un grup de acţionari care acţionează concertat şi care deţin acţiuni la SIF Oltenia peste limita de 1% din capitalul social prevăzută de lege, printre care se află şi reclamantele.

Potrivit legislaţiei în vigoare, investitorii nu pot deţine mai mult de 1% din acţiunile unei societăţi de investiţii financiare (SIF).

Acţionarii SIF Oltenia au fost convocaţi în 29 august şi au decis să îl menţină în funcţia de preşedinte şi director general pe Dinel Staicu, în ciuda preoceselor în care este implicat. Dinel Staicu este acuzat de Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) că a fraudat Banca Internaţională a Religiilor cu 5 milioane euro.

Ulterior, Cătălin Chelu, acţionar important al SIF Oltenia, a susţinut într-o emisiune de la Money Channel că şi lui i-au fost blocate drepturile de vot, pe motiv că a acţionat în mod concertat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS