15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA vor să interzică vânzarea fără reţetă a medicamentelor pentru copiii sub patru ani

SUA vor să interzică vânzarea fără reţetă a medicamentelor pentru copiii sub patru ani

Vânzarea fără reţetă a medicamentelor pentru tuse şi răceală, destinate copiilor sub patru ani, ar putea fi interzisă prin lege în SUA, iar medicii români susţin că o astfel de reglementare ar fi utilă şi în ţara noastră, din cauza riscurilor de supradoză şi de medicaţie necorespunzătoare.

Asociaţia companiilor americane care fabrică produse pentru îngrijirea sănătăţii a avertizat cu privire la aceste riscuri, în special în cazul siropurilor şi al pastilelor pentru tuse şi răceală, anunţă Reuters. Potrivit medicilor, produsele farmaceutice cumpărate fără prescripţie nu s-au dovedit sigure şi eficiente pentru a fi administrate copiilor mici.

Iniţiativa americanilor de a interzice prin lege vânzarea medicamentelor pentru cei mici fără reţetă ar putea fi un exemplu de urmat, consideră medicii români. "În România există mai multe tipuri de siropuri anti-tusive pentru copii, care pot fi recomandate de medic în funcţie de tipul de patologie. Nu este indicat ca părinţii să cumpere medicamentele din farmacie fără prescripţie de la doctor, întrucât există riscul de a se agrava starea de sănătate a copilului. Ar fi utilă şi în România o lege prin care să se interzică vânzarea de produse farmaceutice fără prescripţie, cât timp aceasta ar fi respectată şi de farmacişti", a precizat, pentru NewsIn, dr. Alexis Virgil Cochino, medic pediatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII