23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl-Qaida a revendicat asasinarea lui Benazir Bhutto

Al-Qaida a revendicat asasinarea lui Benazir Bhutto

Organizaţia teroristă Al-Qaida a revendicat asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto.

Fostul premier pakistanez şi lider al unui partid de opoziţie, doamna Benazir Bhutto, a fost ucisă ieri în oraşul Rawalpindi, într-un atentat sinucigaş. Cel puţin 20 de oameni au mai fost ucişi şi 56 răniţi în atacul care a avut loc în timpul unui miting electoral.

Atentatul s-a produs cu doar două săptămâni înaintea alegerilor legislative din Pakistan, programate pe 8 ianuarie. Potrivit surselor din serviciile de securitate pakistaneze, agresorul a tras un foc de armă în direcţia doamnei Bhutto, care se pregătea să plece de la mitingul electoral. Apoi atacatorul a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa.

Grav rănită, Benazir Bhutto a fost transportată cu maşina sa blindată la un spital din apropiere. Medicii au constatat că femeia a pierdut mult sânge. Bhutto a fost operată de urgenţă, dar a murit pe masa de operaţie.

Fostul premier pakistanez mai fusese ţinta unui atentat în luna octombrie a acestui an, chiar în momentul în care se întorcea din Dubai, din exilul autoimpus. Bhutto a acuzat în repetate rânduri demnitarii cu rang înalt din administraţia pakistaneză că ar fi fost în spatele acelui atentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS