30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVladimir Putin îşi va încheia mandatul anul viitor

Vladimir Putin îşi va încheia mandatul anul viitor

Kremlinul a anunţat astăzi, la o zi după alegerile legislative organizate în Rusia, că preşedintele Vladimir Putin îşi va desemna succesorul anul viitor, informează site-ul focus-fen.net. "Nu este acum momentul să speculăm în privinţa viitorului preşedintelui, putem doar să spunem că Putin va preda puterea în luna mai a anului viitor, succesorul urmând să fie ales pe data de 2 martie", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Acesta a adăugat că Putin este foarte mulţumit de rezultatele obţinute la alegerile legislative de ieri, unde a fost principalul candidat al partidului Rusia Unită. Potrivit comisiei electorale din Rusia, după numărarea a 30,4 la sută din buletinele de vot, Rusia Unită obţinuse 63,6 la sută din sufragii.
Alegerile desfăşurate ieri au fost considerate ca o modalitate de a-i înlesni actualului preşedinte al Rusiei calea pentru a obţine o funcţie importantă în stat după ce îşi va încheia mandatul şi va preda puterea după alegerile generale ce urmează să se desfăşoare în luna mai. Potrivit Constituţiei Ruse, Putin nu mai are dreptul de a candida pentru un al treilea mandat la preşedinţie, dar până în prezent nu a apărut nici un candidat serios care să dorească să îndeplinească această funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS