11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVicepremierul ceh e suspectat de presă că a venit la Bucureşti cu avionul oficial ca să vadă un meci

Vicepremierul ceh e suspectat de presă că a venit la Bucureşti cu avionul oficial ca să vadă un meci

Vicepremierul ceh Alexandr Vondra este suspectat de presa din ţara sa că s-a folosit de avionul special al guvernului pentru a veni la Bucureşti să asiste la meciul de marţi cu Slavia Praga, sub pretextul unor întâlniri oficiale, care au fost confirmate însă de MAE român.
Vicepremierul Alexandr Vondra a cerut ca avionul special guvernamental care îl transportase la o reuniune regională la Sofia să facă o escală la Bucureşti, marţi, când a avut loc meciul de fotbal din Liga Campionilor dintre echipele Steaua Bucureşti şi Slavia Praga, a relatat CTK, citând cotidianul Lidove noviny. Ştirea a apărut sâmbătă în pagina electronică a cotidianului de limbă engleză Czech Happenings.
Vondra, reprezentant al partidului de dreapta ODS (Democraţii Civici), aflat la guvernare, susţine că a avut două întâlniri importante cu politicieni la Bucureşti, care fuseseră programate cu o săptămână înainte, şi abia după aceea s-a dus la meci. Totuşi, remarcă presa cehă, site-ul oficial al Biroului Guvernului nu informează despre întrevederile avute de oficialul ceh la Bucureşti.
Soldaţii de la baza Kbely din Praga, care se ocupă de transportul aerian al oficialilor guvernamentali, spun că au aflat despre zborul către Bucureşti abia la Sofia. "Am zburat spre Bucureşti – de la o întâlnire la Sofia a premierilor din ţările Iniţiativei Central Europene (ICE) – marţi, la ora 16.00. La Bucureşti era planificată o întrevedere cu oficialul guvernamental care se ocupă de organizarea summitului NATO din aprilie 2008 de la Bucureşti", a declarat Vondra cotidianului Lidove noviny. El a adăugat că a vorbit la Bucureşti şi cu liderul "celui mai puternic partid din Parlamentul României".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS