22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartea Recordurilor: Octavian Belu, cel mai de succes antrenor din lume

Cartea Recordurilor: Octavian Belu, cel mai de succes antrenor din lume

Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a României, Octavian Belu, a intrat în Cartea Recordurilor ca "cel mai de succes antrenor din lume".

Potrivit potrivit site-ului oficial al World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), Octavian Belu, în prezent preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, are în palmares 16 medalii olimpice de aur şi un total de 279 de medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene şi la Jocurile Olimpice.

Belu a condus echipa de gimnastică a României la câştigarea a 5 titluri mondiale şi două titluri olimpice, precum şi numeroase titluri individuale.

"Din 1991, România a fost, sub comanda lui Belu, cea mai de succes putere în gimnastica feminină. Octavian Belu a antrenat gimnaste complete, precum Lavinia Miloşovici, Andreea Răducan, Simona Amânar şi Cătălina Ponor. Devotamentul şi dăruirea lui Octavian Belu pentru performanţă au fost cheia succesului gimnasticii româneşti. El a primit numeroase premii, a fost decorat de preşedinţi români şi a primit cele mai înalte onoruri din partea Comitetului Olimpic Român", se arată pe site-ul său World Records Academy.

În luna iulie a acestui an, World Records Academy a anunţat, cu ocazia împlinirii a 31 de ani de la prima notă de zece obţinută de Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal, că a omologat recordul stabilit de fosta gimnastă: şapte note de zece la o singură ediţie a JO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS