21.2 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniunea Judecătorilor cere anularea concursurilor de promovare a magistraţilor pe funcţii de conducere

Uniunea Judecătorilor cere anularea concursurilor de promovare a magistraţilor pe funcţii de conducere

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a solicitat astăzi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) anularea concursului pentru ocuparea unor posturi de conducere. UNJR a sesizat CSM că patru membri ai comisiei la concursul judecătorilor sunt în conflict de interese, prin aceea că, fie au fost sau sunt conducători de instanţe, fie provin de la instanţe unde erau înscrişi candidaţi pentru ocuparea posturilor de conducere la instanţele din raza curţilor de apel în cauza (Bucureşti, Craiova si Cluj). "Evident că există o aparenţă de lipsă de imparţialitate a acestor membri ai comisiei în aprecierea pozitivă/negativă a foştilor sau actualilor subordonaţi din punct de vedere administrativ. Singura modalitate de evitare a acestei aparenţe de imparţialitate, care afectează transparenta si corectitudinea desfăşurării concursului de promovare, era înlocuirea acestor membri pentru instanţele din curţile de apel de unde proveneau membrii comisiei cu alţi judecători", susţine UNJR într-un comunicat.

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România acuză şi faptul că acest concurs de promovare a magistraţilor în funcţii de conducere ar fi fost organizat fără transparenţă. Astfel, hotărârea CSM din 11 octombrie prin care a fost aprobată componenţa comisiilor de concurs "nu a fost redactată şi publicată nici până la această dată", susţine UNJR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS