15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspiciune de fraudă la concursul magistraţilor

Suspiciune de fraudă la concursul magistraţilor

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) verifică posibila cumpărare a subiectelor de unii procurori care au candidat pentru ocuparea unor posturi de conducere

DNA a făcut public joi faptul că procurorii desfăşoară o anchetă penală care vizează aspecte legate de posibila fraudare a examenului de duminica trecută, pentru ocuparea unor funcţii de conducere în cadrul parchetelor. Mai mulţi procurori au fost deja puşi sub învinuire, find acuzaţi că ar fi dat şpagă pentru a obţine subiectele înainte de examen.
Sterian Guli, cel care a câştigat concursul pentru postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu alţi procurori au fost ridicaţi şi conduşi la Secţia I a DNA, fiind audiaţi în legătură cu infracţiuni de dare de mită. Guli ocupă postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni.
Procurorii DNA au continuat şi astăzi audierile în dosarul legat de fraudarea concursului pentru posturi de conducere la parchete. Printre cei audiaţi s-a aflat şi preşedintele comisiei de concurs, procuror Gabriela Ghiţă de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fost procuror general adjunct pe vremea când procuror general era Ilie Botoş.

Tot azi, Institutul Naţional al Magistraturii (INM) a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea sau îngheţarea concursului de numire în funcţii de conducere atât pentru procurori cât şi pentru judecători, dar şi anularea acestuia, dacă acuzaţiile legate de fraudarea examinării la procurori se confirmă. De asemenea, INM a cerut suspendarea temporară a organizării oricărui alt concurs sau examen până la clarificarea situaţiei de fapt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS