20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea PRM trebuie să decidă dacă este necesar un congres extraordinar

Conducerea PRM trebuie să decidă dacă este necesar un congres extraordinar

Conducerea PRM ar urma să aibă astăzi o întrevedere cu liderul partidului, în contextul în care Vadim Tudor anunţase imediat după aflarea rezultatului dezastruos de la euroalegeri că îşi va da demisia din Parlament şi îi va târî după el pe toţi parlamentarii formaţiunii.
În această după-amiază, parlamentarii PRM se vor întâlni în şedinţele de grup şi nu este exclus ca ei să fie convocaţi la o întrevedere cu Vadim Tudor. La întâlnire, ei vor avea o discuţie "sinceră", aşa cum a spus un parlamentar al partidului, în privinţa rezultatelor obţinute la europarlamentare. Este de aşteptat ca senatorii şi deputaţii să adopte două poziţii în faţa lui Corneliu Vadim Tudor, fie să-i explice că relansarea PRM din afara legislativului va fi extrem de dificilă, fie să-i ofere o ieşire elegantă din situaţia anunţului cu retragerea din Parlament şi să-i trimită acestuia o scrisoare-deschisă. Epistola ar urma să-i aducă laude liderului PRM şi solicitarea să nu se retragă din legislativ, rămânând astfel să păstorească partidul din postul de vicepreşedinte al Senatului. Rămâne de văzut însă câţi dintre parlamentari vor semna un astfel de document, cu riscul ca ulterior să fie excluşi din partid.
Cert este că numai un congres extraordinar ar putea aproba retragerea din Parlament a PRM, iar scrisoarea senatorilor şi deputaţilor pare o soluţie facilă de a anula declaraţiile publice ale lui Corneliu Vadim Tudor şi o garanţie pentru ei că mai prind aproximativ un an de mandat pe băncile legislativului.
Declaraţia la cald, de aseară, a liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor a fost o surpriză inclusiv pentru parlamentarii partidului, anunţul acestuia privind retragerea din legislativ împreună cu tot grupul luându-i pe nepregătite. Imediat după publicarea primelor rezultate la ieşirea de la urne, Corneliu Vadim Tudor a vestit organizarea unui congres extraordinar pe 30 noiembrie, în care le va cere senatorilor şi deputaţilor să părăsească alături de el legislativul.
Primul membru PRM din conducerea partidului care a făcut oficial o notă discordantă cu anunţul liderului a fost Gheorghe Funar. El a spus într-o declaraţie acordată NewsIn că apelul lui Corneliu Vadim Tudor va trebui analizat în grupurile parlamentare şi a apelat la marota UDMR pe care o flutură orice peremist, afirmând că maghiarii "ar începe să zburde" în lipsa PRM din Parlament.
Lucian Bolcaş, vicepreşedinte executiv, a cărui voce este pârghia oficială de transmisie către presă a liderului PRM, susţine că "suntem un partid unit şi se va lua hotărârea care trebuie". El a evitat să comenteze declaraţiile preşedintelui partidului, reluând anunţul privind organizarea congresului vineri, 30 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS