19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl-Arrab a făcut o infuzie de capital de 35 milioane de euro la Electroputere Craiova

Al-Arrab a făcut o infuzie de capital de 35 milioane de euro la Electroputere Craiova

Al-Arrab Contracting Company Limited a realizat o infuzie de capital de lucru în valoare de 35 milioane de euro la Electroputere Craiova pentru a rezolva criza de lichidităţi cu care se confruntă societatea, potrivit unui comunicat emis astăzi de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Al-Arrab Contracting Company Limited s-a angajat, în procesul de privatizare al SC Electroputere Craiova SA, să efectueze infuzii de capital de lucru în valoare de 37 de milioane euro. Pentru realizarea infuziei de capital de lucru, investitorul are un termen de şase luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra acţiunilor (13 noiembrie 2007), se menţionează în comunicat.
Investitorul, Al-Arrab Contracting Company Limited din Arabia Sauditã, şi-a asumat un program investiţional de peste 23 milioane euro, dintre care circa 20 de milioane de euro vor fi destinaţi dezvoltării şi retehnologizării, iar restul sumei va fi investită în proiecte de mediu.
Al-Arrab Contracting Company Limited a plătit, 2.340.288,96 euro, pentru cele 78.009.632 acţiuni, reprezentând 62,8259% din capitalul social al Electroputere Craiova, pe data de 14 noiembrie, potrivit AVAS. Restul acţiunilor până la 100% din capitalul social au fost trecute în proprietate privată, la începutul anilor ’90, prin Programul de privatizare în masă (PPM).
AVAS a semnat în 6 noiembrie contractul de privatizare al societăţii Electroputere Craiova cu firma din Arabia Saudită, valoarea tranzacţiei ridicându-se la 120 de milioane de euro. Compania Al Arrab este specializată în domeniul lucrărilor de infrastructură şi nu este obligată prin contract să păstreze obiectul de activitate al societăţii. Electroputere Craiova a fost fondată în 1949 şi produce echipamente pentru domeniul energetic şi transportul feroviar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU