32.3 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Rabla", ultimul episod pe 2007

„Rabla”, ultimul episod pe 2007

Cei care vor să renunţe la maşinile mai vechi de 12 ani pentru a achiziţiona în schimb una nouă se pot înscrie la ultima etapă a programului „Rabla 2007“. Un număr de 418 maşini vor fi disponibile doritorilor care se vor înscrie până pe 12 decembrie în programul finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). În schimbul maşinii vechi, care trebuie să fie funcţională, proprietarii vor primi 3.000 de lei, sumă pe care o pot folosi pentru cumpărarea unei maşini noi. În total, pentru această etapă a programului, AFM va aloca 1,47 milioane de lei. Cei care doresc să beneficieze de prima de casare trebuie să aleagă un producător sau importator din lista autorizată de către Administraţie.
Persoana fizică trebuie să aleagă un singur producător din lista producătorilor şi importatorilor şi apoi trebuie să se prezinte la reprezentantul firmei respective pentru a solicita o notă de acceptare din partea acestuia. Obţinerea notei de acceptare reprezintă, de fapt, înscrierea în program. Nota de acceptare conţine o declaraţie pe proprie răspundere a persoanei fizice că nu s-a înscris pe listele altui producător validat. Pentru completarea notei de acceptare aveţi nevoie de certificatul de înmatriculare a autoturismului uzat şi de actul de identitate. Nota de acceptare are o valabilitate de 30 de zile calendaristice de la data emiterii sale fără însă a depăşi data 5 decembrie 2007.

Precizări importante

Dacă v-aţi decis să cumpăraţi o maşină nouă în schimbul maşinii dvs. vechi, trebuie să ştiţi că autoturismul nou pe care intenţionaţi să-l achiziţionaţi în cadrul programului poate fi plătit integral sau în rate. Nu este permisă achiziţionarea în sistem leasing. Au acces la acest program (în calitate de cumpărători) numai persoanele fizice, nu şi persoanele juridice. De asemenea, înscrierea se va face la un singur producător validat, iar la program se poate participa o singură dată şi cu un singur autoturism. O persoană nu va avea dreptul să achiziţioneze mai mult de un autoturism în acest sistem, iar pentru autoturismul nou va preda un singur autoturism uzat. În plus, programul nu se aplică retroactiv. Persoanele care au achiziţionat un autoturism nou înainte de data demarării Programului de stimulare a înnorii parcului auto naţional pentru anul 2007, nu vor putea beneficia de prima de 3.000 lei. Suma de 3.000 lei nu va fi încasată direct de persoana care achiziţionează autoturismul. Aceasta se virează de către AFM în contul de trezorerie al producătorului validat, care vinde autoturismul şi se va scădea din preţul de achiziţie al autoturismului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS