31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 5.000 de pachete de ţigări netimbrate confiscate la PTF Oancea

Aproximativ 5.000 de pachete de ţigări netimbrate confiscate la PTF Oancea

Un cetăţean moldovean s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, după ce a încercat să introducă ilegal în România, ascunse în remorca unui autocar, 4.450 pachete de ţigări, nedeclarate la controlul specific de trecere a frontierei.
Noaptea trecută, în jurul orei 02.00, la P.T.F. Oancea, judeţul Galaţi, echipa comună de control, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, a efectuat un control amănunţit al unui autocar cu remorca, care avea ca destinaţie Italia, la volanul căruia se afla cetăţeanul moldovean Victor B., în vârstă de 48 de ani.
În remorca autocarului, printre colete, lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, 4.450 pachete de ţigări, de diferite mărci.
Şoferul a declarat autorităţilor că ştia de existenţa ţigărilor, însă acestea nu îi aparţin. El trebuia doar sa le transporte în Italia, unde urma să le predea unui cetăţean italian.
Marfa, a cărei valoare în vamă a fost stabilită la aproximativ 16.000 lei (4.500 euro), a fost reţinută de lucrătorii vamali în vederea confiscării, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 707/2006), iar Victor B. a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS