27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024

De ce, tati, de ce?

Doi copii, o fată de 17 ani şi fratele ei de 15 ani, din Ciupercenii Vechi, Dolj, au rămas orfani după ce tatăl lor, poliţist de frontieră, s-a împuşcat în cap vineri seară în timpul serviciului.

Diana şi Radu Nedelea, doi copii aflaţi la o vârstă care ar trebui să fie frumoasă, trăiesc o tragedie. În urmă cu trei luni, familia lor s-a destrămat, după ce mama lor, Mariana, s-a despărţit de soţul ei şi a plecat cu finul familiei Nedelea, Lilian Vîjoi. Ca şi cum soarta nu ar fi fost destul de crudă cu cei doi adolescenţi, vineri seară au primit vestea că tatăl lor s-a sinucis. Ce cadou de aniversare pentru Diana, care ieri a împlinit 17 ani!

 

Sinucidere misterioasă

 

Gheorghe sau Gică, aşa cum era cunoscut de prietenii şi vecinii din Ciupercenii Vechi – Dolj, lucra ca agent de poliţie de frontieră de peste 16 ani, fiind detaşat la Postul din Piscul Vechi. Vineri a fost de serviciu până la ora 20.00. Colegii săi spun că Nedelea s-ar fi comportat normal. La ieşirea din tură, când în clădirea pichetului de frontieră mai rămăseseră câteva persoane, acesta s-a împuşcat în cap, folosind pistolul din dotare. Unul dintre colegii săi a descoperit cadavrul în camera de armament. Gestul fatal a rămas fără explicaţie. Gică Nedelea, „un om extraordinar“, după cum l-au descris colegii de serviciu, nu a lăsat nici un bilet în urma lui, nimic care să ofere vreun indiciu despre motivul sinuciderii. Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Cercetările au stabilit că a fost vorba de sinucidere, concluziile preliminare ale medicului legist indicând că glonţul a penetrat craniul, iar moartea a survenit instantaneu. Se pare că motivul sinuciderii poliţistului de frontieră îl constituie greutăţile familiale şi financiare, cauzate de plata ratelor unui credit bancar.

 

Familie îndurerată

 

Sâmbătă, cadavrul lui Gică Nedelea a fost adus în sicriu la locuinţa din Ciupercenii Vechi, pentru ca familia şi cei apropiaţi să îşi ia adio de la cel care a fost tatăl şi prietenul lor, înainte de a fi transportat în Drăgăşani, Vâlcea, locul de orgine, pentru înmormântare.

Lacrimile celoi doi copii şi strigătele gâtuite de durere ale Dianei: „Tati, tati, ridică-te, tati, tăticul meu! Spune-mi că nu e adevărat! Tati, tati, nu e adevărat, tati, nu ne laşi tu… De ce, tati, de ce…“ au fost cutremurătoare. „Era un băiat de nota douăzeci. A cumpărat aici casă. Avea grijă de copii. Era de parcă ar fi fost de aici, de-al nostru, dintotdeauna“, au povestit vecinii despre Gică Nedelea. Mariana Nedelea, mama Dianei şi a lui Radu, nu a fost prezentă sâmbătă. „Am plecat acum trei luni, forţată de împrejurări. Nu am intentat divorţ din motive financiare. De atunci nu am mai vorbit cu el la telefon, nu l-am mai văzut. Ce mai ştiam despre el ştiam de la copii, că ei veneau la mine. O să am grijă de copii în continuare, ca şi până acum, că doar sunt mama lor. Nu reuşesc nici eu să înţeleg de ce s-a împuşcat. Dacă era din cauza mea, se împuşca de acum trei luni, de când ne-am despărţit“, a declarat Mariana Nedelea, contactată telefonic.

Ajutor de la colegi

Colegii din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Dolj s-au mobilizat pentru a ajuta familia Nedelea după tragedia de vineri, conform lui Ionişor Berceanu, şeful IJPF Dolj. „Familia va primi şi din partea noastră 20 de milioane ca ajutor de înmormântare“, a declarat şi Paul Profiroiu, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, filiala Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII