12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateToate porturile constănţene au fost închise din cauza vântului puternic

Toate porturile constănţene au fost închise din cauza vântului puternic

Toate porturile maritime din Constanţa au fost închise azi dimineaţă din cauza vântului puternic, care ar putea pune în pericol siguranţa navigaţiei. Autorităţile portuare constănţene au decis suspendarea activităţii în Portul Constanţa, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia, măsură care va fi menţinută până la ameliorarea vremii.

Directorul Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, a declarat că vântul suflă în larg cu până la 90 de kilometri la oră şi cu 70 de kilometri la oră la ţărm. Manevrele de intrare şi ieşire a navelor au fost sistate astăzi pentru a se evita producerea incidentelor navale. Şi activitatea pe Canalul Dunăre-Marea Neagră pentru convoaiele de barje a fost sistată din cauza vântului foarte puternic. Activitatea de ecluzare pe canal a convoaielor de barje rămâne restricţionată până când vremea va permite desfăşurarea activităţii în condiţii de siguranţă.

Potrivit lui Alexandru Mezei, Căpitănia Zonală Constanţa a emis avize de furtună pe mare pentru următoarele 24 de ore, iar echipajele de pe nave au fost avertizate să îşi ia toate măsurile pentru a se proteja împotriva eventualelor probleme provocate de înrăutăţirea vremii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS