13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThe Guardian scrie că "Piţurcă are nevoie de Mutu să fie scos din necazuri"

The Guardian scrie că „Piţurcă are nevoie de Mutu să fie scos din necazuri”

Ediţia online de duminică a cotidianului englez The Guardian publică un articol cu atacantul român Adrian Mutu, în care scrie că fotbalistul Fiorentinei este în cea mai bună etapă a carierei sale şi că în vară, la EURO 2008, se va revanşa faţă de toţi cei care şi-au pus speranţe în el.

"Când Mutu a plecat de la Chelsea, în ianuarie 2005, puţini i-au mai dat vreo şansă şi au crezut că atacantul nu va mai putea să-şi salveze promiţătoarea carieră. Nu doar testul pozitiv de cocaină i-a dăunat, ci şi petrecerile cu staruri porno şi obiceiurile sale de adevărat vampir însetat de sângele iubitelor", scrie cotidianul englez.

"Totuşi, în timp ce echipele naţionale din întreaga Europă s-au luptat aseară pentru calificările la EURO 2008, Mutu a ajutat România să abordeze relaxată meciul cu Bulgaria, după ce şi-au asigurat deja calificarea. România avea 26 de puncte după zece meciuri, reuşind cel mai mare punctaj, alături de Croaţia, iar niciun jucător român nu a contribuit mai mult ca calificare decât Mutu. A marcat de şase ori în preliminarii şi a fost de mai multe ori declarat cel mai bun jucător de pe teren. La echipa de club, Fiorentina, a marcat de 22 de ori în 44 de partide, reuşind să îndeplinească misiunea imposibilă, să-l facă uitat pe Luca Toni, care a plecat la Bayern Munchen", mai notează sursa citată.

Ziariştii englezi amintesc şi despre faptul că Mutu este însurat cu modelul Consuelo Matos, că aşteaptă încă un copil şi că este "adorat" de italieni şi români. "Nu a renunţat la stilul de viaţă exact ca al vedetelor şi a semnat un contract pentru un reality show, dar rămâne concentrat asupra fotbalului", mai scrie The Guardian, care precizează că Mutu a preferat să rămână la Fiorentina, deşi cluburi precum Real Madrid şi Barcelona erau interesate de transferul său.

"Este răzbunare? Da, cred că este şi sunt foarte mândru de felul cum am reuşit să revin. Acum sunt mult mai fericit, responsabil şi concentrat", a declarat Adrian Mutu. Jurnaliştii nu îl uită nici pe căpitanul echipei naţionale, Cristian Chivu, dar nici pe selecţionerul Victor Piţurcă, pe care îi consideră foarte importanţi pentru aportul lor la succesele primei reprezentative.

"Piţurcă are nevoie de Mutu să fie scos din necazuri şi să-l ajute să îndeplinească obiectivele, iar atacantul român este în stare să facă acest lucru. În Italia a fost de mai multe ori ţinta scandărilor rasiste de la fanii adverşi, şi mai rău decât atât, preşedintele lui Palermo, Maurizio Zamparini, l-a numit pe Mutu 'ţigănuş isteţ'. Românul a rezistat tentaţiei de a se implica în scandal şi a vorbit numai pe teren", mai scrie sursa citată.

"Vara viitoare, în Austria şi Elveţia, atacantul român va fi disperat să demonstreze fanilor că a ajuns la o anume maturitate şi că are cu adevărat abilităţi fotbalistice, dar în special celor de la Chelsea, care nu au văzut niciodată ce avea el mai bun", mai notează cotidianul englez, care încheie articolul cu o declaraţie a lui Adrian Mutu: "De abia aştept să-i fac pe români mândri".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS