22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFregata „Regele Ferdinand” revine în ţară

Fregata „Regele Ferdinand” revine în ţară

Şeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, va participa la ceremonialul prilejuit de revenirea în ţară a fregatei „Regele Ferdinand”, care va avea loc luni, 19 noiembrie a.c., începând cu ora 11.00, în portul militar Constanţa.
Fregata „Regele Ferdinand” a participat  în perioada 13 octombrie – 18 noiembrie a.c., sub comandă NATO, la Operaţia „Active Endeavour” în Marea Mediterană, de monitorizare a traficului naval şi aerian în scopul combaterii traficului ilegal.
În perioada 17-28.09, fregata a participat la un stagiu de pregătire alături de navele Grupării Navale NATO Permanente din Mediterana SNMG-2, apoi la exerciţiul „Noble Midas”, găzduit de Croaţia. Pe parcursul acestuia, nava românească a fost evaluată NATO privind interoperabilitatea cu navele din ţările membre ale Alianţei, obţinând rezultate favorabile şi certificarea NATO nivel 1.       Nava este comandată de căpitan-comandorul Marian Săvulescu şi are, pentru această misiune, la bord un echipaj alcătuit din 203 de marinari, dintre care 23 ofiţeri.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU