15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Plecaţi acasă! Nu vă mai suportăm!" - românii din Italia către conaţionalii lor infractori

„Plecaţi acasă! Nu vă mai suportăm!” – românii din Italia către conaţionalii lor infractori

Italienii încearcă, printr-un reportaj tv, să arate că nu toţi românii sunt infractori şi că majoritatea românilor din peninsulă sunt cinstiţi şi duc o viaţă normală, alături de italieni.  "De o săptămână, un singur cuvânt este pe buzele tuturor: român. Mortea Giovannei Reggiana nu este decât ultimul episod dintr-un film de groază în care protagoniştii sunt români. Pe 26 aprilie, o româncă ucide la metrou o fată, cu umbrela. Pe 17 august, un bicilist este atacat de doi români, iar după două luni moare. În septembrie, patru români comit tâlhării şi violenţe sexuale la periferia Romei. Pe 12 octombrie, un român violează o femeie de aceeaşi naţionalitate. Pe 4 octombrie, românii comit infracţiuni la doar două zile după moartea Giovannei. La infracţiuni, românii sunt pe primul loc la crime, violenţe sexuale, tâlhării şi furturi din case. Se fac primele expulzări. În Italia sunt inventariaţi 2.792 de delincvenţi. Dar printre noi trăiesc 650 000 de români" – spun jurnaliştii italieni de la postul de televiziune Italia Uno.

În materialul tv, sunt prezentaţi mai mulţi români care muncesc cinstit în Italia şi ocupă funcţii în domenii importante. Toţi spun că Italia este o ţară pe care o iubesc şi în care vor să trăiască. Într-o singură voce strigă "Nu suntem toţi infractori". Pe rând, cer scuze familiei Giovannei pentru crima oribilă de care este acuzat un român, iar apoi îi critică pe infractorii români pentru ceea ce fac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII