17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrban: Drumurile care duc spre zonele turistice, reabilitate în următorii cinci ani

Orban: Drumurile care duc spre zonele turistice, reabilitate în următorii cinci ani

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat astăzi, la Bistriţa, că a fost elaborat un program prin care, în următorii 5 ani, toate drumurile care duc spre zone turistice, fie că este vorba de drumuri forestiere, comunale sau judeţene, să fie modernizate şi legate de drumurile naţionale.

Orban a declarat că programul va fi derulat în colaborare cu Autoritatea de Turism, care va inventaria zonele cu potenţial turistic care nu pot fi dezvoltate fiindcă nu este asigurat accesul la ele, informează Mediafax.

„Lansăm împreună cu ANT un memorandum. Acesta este baza unui program, în care obiectivul nostru este să legăm de aceste drumuri naţionale zonele turistice. Acestea sunt cuprinse în masterplanul adoptat de Guvern pentru dezvoltarea turismului şi, în decurs de 2-3 săptămâni, memorandumul va fi adoptat. În cursul anului viitor vom finanţa studiile de fezabilitate pentru drumurile care fac legătura între aceste zone cu potenţial turistic şi drumurile naţionale”, a spus Orban.

„E un program pe cinci ani de zile şi sper la sfârşitul acestui program să avem un boom în dezvoltarea turistică a unor zone care nu îşi fructifică potenţialul pe care îl au”, a afirmat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS