30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate"Ziua naţională fără tutun" - 15 noiembrie

„Ziua naţională fără tutun” – 15 noiembrie

Ziua Naţională Fără Tutun este marcată în cea de-a treia zi de joi a lunii noiembrie şi oferă cadrul informării şi sensibilizării pupulaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, demersurile forurilor internaţionale privind lupta împotriva răspândirii bolilor asociate consumului de tutun, precum şi cu privire la dreptul fiecăruia dintre noi de a tări sănătos.
Tema propusă anul acesta de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu prilejul Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), care este implicit şi tema Zilei Naţinale fără Tutun este: „100% medii libere de fum de ţigară”.
Mesajul campaniei naţionale de marcare a Zilei Naţionale fără Tutun este „Creează şi bucură-te de locuri fără fum de ţigară!”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii apreciază că această măsură, aplicabilă în orice mediu (locuri de muncă, spaţii de petrecere a timpului liber, acasă) este singura care protejează cu adevărat populaţia faţă de riscurile expunerii la fumul de ţigară.
La nivel local, pentru  implementarea acestei teme, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj a demarat o serie de activităţi, precum:
Întâlniri tematice interactive cu aproximativ 1000 de elevi din cadrul L.T. „Henri Coandă” Craiova, Şc. Gen. Nr. 18 „Sf. Dumitru” Craiova, Colegiului Tehnic „Ion Mincu”, Gr. Şc. Ind. „Anghel Saligny”, Şcolii Speciale „Sf. Mina” Craiova, Centrului Şcolar pt. Elevi cu Deficienţe Auditive Craiova, Gr. Şc. Ind. „Anghel Saligny” Craiova, Gr. Şc. Ind. „Energetic” Craiova, Şc. Spec. „Sf. Vasile” Craiova, Şc. Gen. Nr. 13  Craiova,  Gr. Sc. Ind. Transport Căi Ferate Craiova.
De asemenea, va avea loc o întâlnire tematică interactivă cu 27 de tineri aflaţi în sistemul de protecţie  socială al DGASPC Dolj şi o întâlnire cu 52 de deţinuţi de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Craiova.
Rezultatele aşteptate prin implementarea acestei teme în judeţul Dolj sunt:
–   Informarea populaţiei cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigară;
– Sensibilizarea populaţiei privind ncesitatea respectării cadrului legislativ privind interzicerea  fumatului în spaţiile publice şi încurajarea respectării acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS