23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrevenirea Criminalităţii în atenţia jandarmilor

Prevenirea Criminalităţii în atenţia jandarmilor

În cadrul programului de prevenire a violenţei "Jandarmul, prietenul celor care respectă legea" va avea loc vineri, începând cu ora 11.00, la sediul D.G.J.M. Bucureşti, din cazarma Alexandriei (şoseaua Alexandriei nr. 158-160 sector 5), o acţiune la care vor participa 70 de elevi cu vârste cuprinse între 15-18 ani, din cadrul a cinci licee bucureştene (Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Leonida”, Grupul Şcolar ,,Grigore Cerchez”, Colegiul tehnic ,,Traian Vuia”, Grupul Şcolar ,,D-na Stanca”, Grupul Şcolar ,,Henry Coandă”).
Cu această ocazie, elevii se vor familiariza cu specificul misiunilor desfăşurate de jandarmi, asistând la prezentarea unei zile obişnuite din viaţa acestora, începând de la sosirea în unitate, continuând cu pregătirea pentru participarea la diferite tipuri de misiuni şi terminând cu executarea misiunii în sine. De asemenea, jandarmii vor exemplifica diferite tehnici utilizate pentru legitimarea unor persoane, realizarea controlului corporal sumar, intervenţia în cazul unui conflict, reţinerea şi imobilizarea agresorilor. Prin intermediul câinilor din dotarea jandarmeriei, vor fi realizate exerciţii de dresaj general, dar şi de prindere, pază, percheziţie, escortare a unor persoane care nu se supun somaţiei jandarmilor însoţiţi de câinele de serviciu .
La finalul activităţii,  elevii vor avea posibilitatea de a intra în contact direct cu  baza  materială şi  tehnica din dotarea jandarmilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS