30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBuletinele de vot pentru euroalegeri au fost depozitate în încăperi încuiate şi sigilate

Buletinele de vot pentru euroalegeri au fost depozitate în încăperi încuiate şi sigilate

Tipărirea celor 20.459.635 buletine de vot pentru alegerile europarlamentare a fost finalizată iar documentele au fost depozitate în încăperi încuiate şi sigilate, aflate sub pază, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).
MIRA a organizat astăzi o videoconferinţă cu prefecţii, pregătitoare pentru desfăşurarea la data de 25 noiembrie 2007 a Alegerilor pentru Parlamentul European şi a Referendumului naţional privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României. Întâlnirea de lucru a fost coordonată de către secretarii de stat ai MIRA, Victor Paul Dobre, Marian Petrache şi Anghel Andreescu, fiind prezenţi în sală şi reprezentanţii celor două Birouri Electorale Centrale şi ai Institutului Naţional de Statistică.
Potrivit MIRA, ieri a început acţiunea de preluare a ştampilelor cu menţiunea „VOTAT”, a timbrelor autocolante şi a declaraţiilor pe propria răspundere.
De asemenea, au fost confecţionate 87.615 ştampile cu menţiunea "VOTAT" şi 20.459.635 timbre autocolante ce se aplică pe documentele de identitate ale cetăţenilor.
Reprezentanţii ministerului au mai precizat că în privinţa organizării referendumului naţional privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României acţiunile din calendarul organizatoric sunt în program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS