22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParticipare românească la exerciţiul internaţional "Turkish Minex 2007"

Participare românească la exerciţiul internaţional „Turkish Minex 2007”

Dragorul maritim "Sublocotenent Alexandru Axente" care a participat la exerciţiul internaţional ?TURKISH MINEX 2007”, desfãşurat timp de 15 zile în apele teritoriale turceşti şi în apele internaţionale din Mãrile Marmara şi Egee, va sosi în ţară, sâmbãtã, 10 noiembrie 2007.
Nava românească a participat la exerciţii alături de nave ale ţării gazdă, ale Greciei şi navele din compunerea Grupării Navale Permanente de Luptă Împotriva Minelor din Mediterana, având ca scop creşterea interoperabilităţii operaţionale şi tactice între forţele antimină participante.
Dragorul maritim este comandat de locotenent-comandorul Cătălin Modoran, are un echipaj alcătuit din 70 marinari, comanda marşului este asigurată de căpitan-comandorul Mihai Panait. La bordul navei se află şi o echipă de scafandri EOD, formată din 12 militari, care au acţionat cu mijloace specifice în lupta împotriva minelor.
În cadrul exerciţiului s-au desfăşurat antrenamente pe mare şi pregătire pe uscat în vederea reducerii riscului de mine într-o zonă desemnată.
Dragorul Maritim "Sublocotenent Alexandru Axente" are următoarele caracteristici: deplasament – 800 tone, lungime ? 60,8 m, lăţime ? 9,54 m, pescaj 2,7 ,7 m şi poate atinge o viteză maximă de 17 de noduri. Sistemul de propulsie este compus din două motoare ALCO v12.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS