18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte ştiri

Mihai Dedu îndeplineşte dorinţele românilor în Israel

În perioada 15 – 17 noiembrie, Mihai Dedu, prezentatorul Ştirilor ProTV de dimineaţă, se va afla în Israel, unde va fi gazda spectacolului „Israel!!! Râde, cântă şi dansează“, un spectacol dedicat comunităţii româneşti de aici. Cu ocazia vizitei în Ţara Sfântă, Mihai va duce la Zidul Plângerii, locul despre care se spune că face minuni, dorinţele românilor din lumea întreagă. Telespectatorii care accesează www.protvintl.ro îşi vor putea „nota“ aici visele care speră să li se îndeplinească, iar Mihai Dedu va fi mesagerul dorinţelor lor. Momentul în care vedeta va ajunge la Zidul Plângerii şi va strecura între pietrele zidului biletul cu mesajele primite în numele românilor de pretutindeni, dar şi momente din timpul celor două spectacole vor fi transmise în cadrul emisiunii „De Suflet“, difuzată de ProTV Internaţional în fiecare sâmbătă, de la ora 20.30.

Mirela MARINESCU

Concursul de tricouri ude, interzis în Marea Britanie

Amatorii de concursuri de tricouri ude din Marea Britanie traversează o perioadă extrem de tristă. Autorităţile sanitare din Regatul Unit au decis să interzică această tradiţie prezentă de ani buni în barurile din Regat. Această iniţiativă nu este deloc pe placul clienţilor fideli ai barurilor, care adoră ca între o bere şi alta să admire nurii fetelor. În realitate, în spatele iniţiativei autorităţilor nu se află doar interesul pentru sănătatea tinerelor, expuse bolilor şi gripelor de tot felul. Din câte se pare, la baza deciziei se află mai mult dorinţa de a-i proteja pe consumatorii „profesionişti“ care luaţi de val ar putea aluneca şi cere daune proprietarilor. Iniţiativa nu este nici pe placul proprietarilor de baruri, care se tem că astfel pot pierde clienţi.

Delia PĂTRU

 

Paola Krum, mămică

Paola Krum şi Joaquin Furriel, protagoniştii din telenovela „Montecristo“, vor avea o fetiţă care se va naşte la sfârşitul lunii ianuarie.

Viitorii părinţi nu au vrut să se grăbească să anunţe vestea, dar secretul a fost dezvăluit la petrecerea de după premiera piesei „Tres versiones de la vida“, de către Fernán Mirás, colegul de scenă al Paolei, care a propus un toast în cinstea celui de-al doilea copil pe care-l aşteaptă el şi soţia lui şi în cinstea primului copil al Paolei şi al lui Joaquin.

Vestea a fost confirmată în mod public o săptămână mai târziu când Paola şi-a făcut o ecografie în urma căreia reieşea că aşteaptă o fetiţă. Un apropiat al cuplului a declarat că cei doi îşi doreau încă de anul trecut un copil şi au fost foarte fericiţi când li s-a îndeplinit visul. Cei doi actori s-au cunoscut în anul 2005, când jucau în piesa „El sueńo de una noche de verano“, dar şi-au făcut publică relaţia abia opt luni mai târziu.

Mirela MARINESCU

Legi absurde în lume

Parlamentarii englezi sunt obligaţi prin lege să nu moară în parlament. Acesta este doar una dintre legile absurde după care este guvernată Marea Britanie. Postul de televiziune UKTV a dat publicităţii un clasament al celor mai trăsnite legi din Regatul Unit, iar reglementarea mai sus-menţionată a ocupat primul loc. Medalia de argint a revenit unui articol de lege care interzice aplicarea cu „fundu-n sus“ a timbrelor cu portretul membrilor familiei regale. Pe locul trei este un articol de lege care prevede că doar angajaţii de sex feminin din magazinele pentru animale au voie să vândă peşti la bustul gol. Legile absurde nu sunt frecvente doar în Marea Britanie. De exemplu, în statul Ohio este interzis să îmbeţi un peşte, în timp ce în Franţa, nici un porc nu are voie să primească numele Napoleon. Un exemplu la fel de elocvent este şi articolul de lege valabil în Florida, care prevede ca femeile nemăritate să nu sară cu paraşuta în zilele de duminică, altfel ele riscând să ajungă în închisoare.

Delia PĂTRU

 

Livia Dilă şi-a botezat fetiţa

Livia Dilă, prezentatoarea emisiunii „6! Vine presa“, şi soţul ei Cristi şi-au botezat fetiţa pe 4 noiembrie, la Biserica „Sfântul Nicolae Tabacu“. La eveniment au participat familiile, o mulţime de prieteni ai Liviei şi ai lui Cristi, dar şi jurnalişti din televiziune şi din presa scrisă. Alături de Livia au fost şi colegii din B1 – Irene Pîrvu, Roxana Iliescu, Mbela, Alina Badic, Alina Stancu, Mădălina Ilinca – şi buna ei prietenă Andreea Raicu. Pentru Maria Sophia, atmosfera din biserică a fost liniştitoare, vocea preotului, caldă şi muzicală, ţinând fetiţa adormită pe tot parcursul slujbei. A plâns şi s-a agitat un pic doar atunci când a fost introdusă în cristelniţă.

Raluca şi Răzvan Iliescu au fost naşii Mariei şi au avut grijă ca micuţei să nu-i lipsească nimic. Maria Sophia şi-a făcut intrarea în rândul creştinilor într-o toaletă din satin alb de toată frumuseţea. Botezul a fost urmat de o petrecere grozavă la care au participat familiile celor doi părinţi, colegii şi prietenii apropiaţi.

Mirela MARINESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS