25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoluare cu produse petroliere pe Dunăre în Portul Severin

Poluare cu produse petroliere pe Dunăre în Portul Severin

Autorităţile locale din municipiul Drobeta Turnu Severin, Mehedinţi, au fost anunţate în această dimineaţă de apariţia unor irizaţii cu produse petroliere, care erau deversate în Dunare dintr-un canal aflat în dreptul sediului Căpităniei Zonale Severin, informează NewsIn.
Petele de petrol se întindeau pe o lungine de 600 de metri şi 50 de metri lăţime.
Imediat la faţa locului au sosit specialiştii de la Apele Române Mehedinţi şi Garda de Mediu, precum şi reprezentanţii SC SECOM SA, societatea furnizoare de servicii apă – canal în Severin. Mai multe echipe de la Apele Române Mehedinţi au împrăştiat rapid 40 de kilograme de Spilsor, o substanţă foarte eficientă în contracarea substanţelor petroliere astfel că, în jurul orei 10.00, pe suprafaţa apei se mai observau doar câteva pete mici de petrol. Ion Sandu, directorul de la Apele Române Mehedinţi, a declarat că au fost demarate cercetări pentru depistarea agentului economic care se face vinovat de producerea acestui eveniment. Atât directorul AR Mehedinţi, cât şi comisarul şef de la Garda de Mediu, Octavian Tutu, au precizat faptul că doar SECOM, în calitate de administrator al reţelei de canalizare, are posibilitatea tehnică să identifice vinovatul pentru această deversare necontrolată. Autorităţile iau în calcul şi posibilitatea unei deversări neintenţionate, dar, cel mai probabil, poluatorul a mizat pe faptul că este sfârşit de săptămână şi vigilenţa celor care veghează la respectarea legilor mediului este mai redusă.
Comisarul şef al Gărzii de Mediu Mehedinţi a mai spus că amenda se aplică după stabilirea analizelor de laborator efectuate de specialiştii de la Apele Române şi în funcţie de gradul de vinovăţie al poluatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS