17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiga I, etapa 15: STEAUA-UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0

Liga I, etapa 15: STEAUA-UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0

Steaua a învins în această seară pe Universitatea Craiova, scor 1-0, într-un meci contând pentru etapa a 15-a a Ligii I, în care unicul gol a fost reuşit de Bănel Nicoliţă, în minutul 24, informează agenţia de presă NewsIn.

STEAUA – UNIVERSITATEA CRAIOVA 1-0 (Nicoliţă 24)

Steaua: Zapata – Emeghara (P. Marin 72), Goian, Baciu, Neşu – Nicoliţă, Lovin, Ov. Petre, Cristocea (Badea 78) – Dică, Zaharia (Bădoi 88). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Universitatea Craiova: Bornescu – Dănănae, D. Stoica, Mitchell, Rose -Wobay, Prepeliţă, Velcovici (Stoianof 90+1), Săceanu (Dina 70) – Costea (Baird 66), Tănasă. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Goian 87, Dică 90+3 / Baird 79

Arbitri: Alexandru Tudor – Eduard Dumitrescu, Marcel Savaniu

Stadion: Steaua; Spectatori: 3.000

Cum s-a marcat golul:

1-0, min. 24: Bănel Nicoliţă a reuşit să înscrie cu capul, după ce a trimis în plasa porţii lui Bornescu o centrare foarte bună venită de pe partea stângă de la Cristocea.

La peluza Nord a stadionului Steaua, suporterii stelişti au afişat un banner, "Ciao Giovanna", care făcea referire la ultimele incidente din Italia, unde un român este acuzat că a jefuit şi omorât o italiancă.

Suporterii Craiovei prezenţi la meci au afişat un banner: "Asta vă e mentalitatea, suporteri doar la performanţă", cu referire la atitudinea fanilor stelişti din ultima perioadă, care şi-au apostrofat favoriţii de mai multe ori. Fanii olteni au continuat să taxeze galeria roş-albastră şi au mai afişat un mesaj: "Taxiii….La palat, plătim când ne întoarcem. Protestul nostru continuă până la un rezultat, al vostru s-a terminat la palat", cu privirea la faptul că susţinătorii echipei din Ghencea au ales să nu îl mai conteste pe patronul Stelei, Gigi Becali, ci să îl ignore.

De asemenea, susţinătorii Craiovei l-au ironizat şi pe patronul Adrian Mititelu, afişând un alt banner: "Protestăm. 14 ani de patroni mici şi mititei. 14 ani fără performanţă. Ani buni de gaze, amenzi, bătăi, abuzuri. Ce mai căutăm aici!?". După afişarea celui de-al doilea mesaj, fanii Stelei au reacţionat, atacându-l pe şeful Jandarmeriei Bucureşti, Daniel Georgescu.

La partidă a asistat şi selecţionerul României, Victor Piţurcă, care a urmărit meciul de la o lojă alăturată celei a finanţatorului stelist, Gigi Becali, în timp ce p atronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a urmărit meciul din loja patronului Stelei.

La meciul de pe stadionul Steaua au fost prezenţi şi impresari iatlieni care s-au arătat interesaţi de evoluţia atacantului Craiovei, JuliusWobay.

După ce la meciul cu Sevilla din Liga Campionilor, scor 0-2, Adrian Neaga a fost lăsat în afara lotului, la partida cu Universitatea Craiova, Victoraş Iacob nu a fost convocat din motive tehnice, deşi era apt de joc.

La începutul partidei circa 1.000 de suporteri ai Universităţii Craiova se aflau la porţile stadionului Steaua, dar nu puteau intra în incinta arenei pentru că nu aveau bilete. Oficialii echipei din Ghencea au anuţat că vor fi tipărite tichete pentru fanii formaţiei din Bănie. Grupuri de suporteri ai Craiovei au început să intre pe stadion din minutul 25 al partidei, în tribune reuşind să ajungă circa 600 de olteni. 

Universitatea Craiova nu a mai reuşit să câştige în Ghencea de aproape 18 ani, de la un meci din 1989, încheiat cu scorul de 2-1 pentru olteni. De asemenea, formaţia antrenată de Nicolo Napoli nu a mai învins Steaua în Liga I din 2002, când a reuşit să se impună cu 3-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII