16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGorj: Viscol puternic şi maşini blocate în zăpadă pe DN 67 C

Gorj: Viscol puternic şi maşini blocate în zăpadă pe DN 67 C

Drumul Naţional 67 C era blocat, în această seară, între localităţile Novaci şi Rânca din judeţul Gorj, din cauza viscolului puternic, mai multe maşini rămânând blocate în zăpadă.

În zonă, stratul de zăpadă atinge jumătate de metru, în unele locuri, fiind chiar mai mare pe o porţiune de doi kilometri, mai multe maşini fiind blocate între localităţile Novaci şi rânca. Unii dintre şoferi şi-au abandonat maşinile în zăpadă, în timp ce alţii aşteaptă deblocarea drumului.

La baza muntelui se află un echipaj de poliţişti care nu mai permit maşinilor să urce chiar dacă sunt echipate pentru zăpadă.

Mai mulţi muncitori de la Administraţia Drumurilor Naţionale se află în zonă, dar nu pot interveni din cauza viscolului puternic.

Şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, a declarat că împreună cu o echipă de intervenţie va merge, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în zona în care sunt blocate maşinile, însă la ora transmiterii acestei ştiri nu se putea intrerveni din cauza viscolului.

Prefectul de Gorj, Ştefan Popescu Bejat, a declarat că în cursul zilei a fost suplimentat numărul echipajelor de deszăpezire, iar până la ora 20,00 au fost deszăpezite peste 20 de autoturisme care rămăseseră blocate în nămeţi în zona Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS