13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn moldovean transporta ilegal 1.560 pachete de ţigări ascunse în cauciucurile maşinii

Un moldovean transporta ilegal 1.560 pachete de ţigări ascunse în cauciucurile maşinii

Un cetăţean moldovean s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, după ce a încercat să introducă în România, ascunse în cauciucurile autoturismului pe care-l conducea, 1.560 pachete de ţigări, nedeclarate la controlul specific de trecere a frontierei.
Ieri dimineaţă, in jurul orei 10.40, la la P.T.F. Galaţi-Giurgiuleşti, echipa comună de control, formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră, fiind în posesia unei informaţii, a efectuat un control amănunţit al unui autoturism, la volanul căruia se afla cetăţeanul moldovean Timofei M., în vârstă de 38 de ani.
În urma acestui control, au fost descoperite, în cauciucurile maşinii, 1.560 de  pachete de tigari, marca “Pall Mall”.
Şoferul moldovean a declarat autorităţilor că intenţiona să vândă ţigările, cumpărate din R. Moldova, în Galaţi, unde ar fi obţinut un profit financiar considerabil.
Marfa, a cărei valoare în vamă a fost stabilită la aproximativ 5211 lei (1.560 euro), a fost reţinută de lucrătorii vamali în vederea confiscării, conform prevederilor din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al Romaniei (H.G. nr. 707/2006), iar Timofei M. a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS