19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest pentru disponibilizări mascate

Protest pentru disponibilizări mascate

După ce au fost anunţaţi că peste 280 de persoane vor fi disponibilizate la Arcelor Mitaal Hunedoara, concurea sindicatului „Siderurgistul” consideră că numărul real al celor care vor rămâne fără un loc de muncă va fi dublu. Sindicaliştii au solicitat întrunirea Comisiei de Dialog Social la nivelul Prefecturii Hunedoara pentru a face lumină în această situaţie.

Întrunită vineri, Comisia de Dialog Social, Reprezentanţii Sindicatului „Siderurgistul” au acuzat, vineri, la Deva, conducerea ArcelorMitaal Hunedoara de lipsă de transparenţă în derularea programului de concediere colectivă ce urmează să aibă loc în societatea hunedoreană la începutul anului viitor. intenţionându-se astfel să se efectueze „disponibilzări mascate”  Conducerea ArceloMitaal Hunedoara susţine că disponibilizarea se va face numai în baza cererilor individuale, refuzând să vorbească despre cifre exacte în acest sens.

ArcelorMittal Hunedoara urmează să închidă încă din prima zi a anului 2008 nu mai puţin de două secţii de producţie – laminorul de sârmă şi cel de profile uşoare -, ceea ce face ca întreg personalul angajat să rămână fără loc de muncă.  Acţionariatul va avea o întâlnire la sfârşitul acestei luni în care va fi discutat un program de concediere colectivă a salariaţilor din cele două secţii. Conducerea sindicatului „Siderurgistul” a solicitat pentru sfârşitul săptămânii trecute întrunirea Comisiei de Dialog Social ca urme a faptul că în opinia ei, conducerea combinatului nu dezvăluie numărul real al persoanelor care urmează să fie disponibilizat. „Numărul oficial al celor care vor fi concediaţi se ridică la 280, însă noi ştim că numărul acesta este aproape dublu. Nu ne putem pronunţa asupra cifrei, însă consider că ea se apropie de 500. Cred că se doreşte o dezinformare a salariaţilor. Probabil că lipsa de transparenţă are ca scop „disponilbizări mascate”, a declarat preşedintele sindicatului „Siderurgistul”, Petru Vaidoş.
Mircea Roşculeţ, directorul de Resurse Umane al societăţii ArcelorMitaal Hunedoara susţine că încă nu se cunoaşte numărul real al persoanelor ce vor fi dispobilizate, iar „concedierea colectivă va avea loc în funcţie de solicitarea individuală a fiecărui angajat”.
Nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor Comsiei de Dialog Social, sindicaliştii anunţă în cursul acestei dimineţi, o acţiune de protest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS