16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlimpicii Hunedoarei au fost premiaţi

Olimpicii Hunedoarei au fost premiaţi

Elevii hunedoreni care au obţinut numeroase premii şi menţiuni prin participarea la olimpiadele locale, judeţene, naţionale şi internaţionale au fost premiaţi, vineri, de Nicolae Schiau, primarul municipiului Hunedoara. La festivitatea de premiere care s-a desfăşurat la Galeriile de Artă din Hunedoara au participat peste 200 dintre elevii premianţi, însă au existat şi câteva absenţe. Cele mai importante rezultate au fost obţinute de doi dintre elevii Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara”. Olga Ştefan a obţinut locul I şi un premiu special la Olimpiada Internaţională de Limba Română, iar Dragoş Ciordaş, locul I la Olimpiada Internaţională de Fizică. Pentru performanţa realizată, celor doi elevi le-a fost înmânată din partea primarului Nicolae Schiau cea mai mare recompensă, ei fiind singurii dintre toţi premianţii care au primit câte 500 de lei fiecare. În funcţie de rezultatele obţinute, olimpicii hunedoreni au mai primit din partea Consiliului Local Hunedoara sume cuprinse între 20 şi 60 de lei.

Mesagerii Hunedoarei

Primarul Hunedoarei, Nicolae Schiau, şi-a exprimat bucuria de a participa la un astfel de eveniment şi a apreciat faptul că rezultatele la olimpiade obţinute de elevii hunedoreni sunt tot mai prestigioase cu fiecare an ce trece. „Mă bucur în primul rând că acest fel de întâlniri au devenit deja o tradiţie în judeţul nostru. S-a dovedit încă o dată că judeţul Hunedoara dispune de elevi capabili, inteligenţi care prin rezultatele lor ne reprezintă nu numai în ţară ci şi peste hotare. Toţi cei care au fost astăzi premiaţi sunt mesagerii Hunedoarei pentru că ei reprezintă judeţul nostru peste tot în lume. Observ că premiile sunt tot mai numeroase şi mai valoroase de la an la an, iar acest lucru nu face decât să mă bucure foarte mult”, a spus primarul Nicolae Schiau.

S-a investit în învăţământ

Primarul Nicolae Schiau a mai ţinut să precizeze că activitatea Primăriei Hunedoara în ceea ce priveşte învăţământul local ţine pasul cu performanţele elevilor. „Am reuşit să finalizăm construcţia campusului şcolar de la Colegiul Economic „Emanoil Gojdu” pentru care s-au alocat 50 de miliarde de lei vechi,  am reabilitat sala de sport a Colegiului Tehnic <Matei Corvin> şi am inaugurat o grădiniţă în cartierul Micro 5. În mod special, mă bucur că am inaugurat sala de sport de la Colegiul Naţional <Traian Lalescu>, fiindcă îmi aduc aminte că eram nevoiţi să facem sport într-o sală de clasă pe vremea când eram elev. Toate aceste relizări de la Hunedoara nu pot fi decât un prilej de mândrie pentru oraşul nostru”, a încheiat Nicolae Schiau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS