13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO moldoveancă intenţiona să ajungă în Italia, cu ajutorul unui cetăţean român

O moldoveancă intenţiona să ajungă în Italia, cu ajutorul unui cetăţean român

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o cetăţeană R. Moldova care intenţiona să iasă ilegal din România şi să ajungă în Italia, folosindu-se de o carte de identitate românească falsă, procurată de la un cetăţean român.
Ieri seara, în jurul orei 22.00, la P.T.F. Nădlac, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasageri într-un autoturism marca „Dacia”, două persoane, o femeie şi un bărbat, care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate româneşti, eliberate pe numele Tanţa B., în vârstă de 50 de ani, şi Cristinel V., în vârstă de 38 de ani.
Cu ocazia verificării documentelor, poliţistul de frontieră a constatat că actul prezentat de femeie era contrafăcut în totalitate.
Din cercetari, s-a stabilit că femeia este cetăţean R. Moldova, se numeşte Elena D. şi are 51 de ani.
Conform propriilor declaraţii, femeia a contactat un conaţional care i-a promis că o ajută să ajungă în Italia, la muncă, în schimbul sumei de 450 euro. La Mediaş, aceasta s-a întâlnit cu Cristinel V. care, în schimbul sumei de 250 euro, i-a înmanat cartea de identitate românească falsă şi urma să o însoţească până în Budapesta. Românul a declarat că a primit documentul fals, prin curier, de la un cetăţean moldovean, ale cărui date de identtate nu le cunoaşte,  pentru a o ajuta pe moldoveancă să ajungă la destinaţie.
Ca urmare a celor constatate, moldoveanca este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar bărbatul este cercetat pentru complicitate la fals privind identitatea şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor, cei doi vor fi prezentaţi procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS