16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Românii din străinătate nu au nici un motiv de ruşine

Băsescu: Românii din străinătate nu au nici un motiv de ruşine

Preşedintele Traian Băsescu a făcut în această seară, la Cotroceni, o declaraţie de presă cu privire la situaţia românilor din Italia. "Ca şef al statului, condamn orice gest, orice crimă a unui cetăţean român" – şi-a început preşedintele Traian Băsescu declaraţia de presă. "Orice crimă trebuie să îşi primească pedeapsa. Astfel de gesturi nu îi caracterizează pe români. Ca şef al statului român condamn orice acte de violenţă împotriva cetăţenilor români, ca şi orice discuţii care duc la nerespectarea drepturilor civile ale acestora, oriunde s-ar afla, pe teritoriul Uniunii Europene. Relaţia dintre români şi italieni este cu totul alta decât cea care transpare din declaraţiile diferiţilor oameni politici. Menţinerea bunelor relaţii revine ambelor părţi!", a mai spus Preşedintele.
"Fac un apel la clasa politică din Italia şi cea din România, să dea dovadă de maximă responsabilitate şi să se abţină de la declaraţii care pot tensiona situaţia", a continuat el.
"În calitate de şef al statului român îi asigur pe toţi românii care muncesc oriunde în străinătate că statul român îşi va face acum datoria faţă de ei".

Băsescu a prezentat şi măsurile impuse Ministerului de Externe: "Am cerut Ministerului de Externe să declanşeze câteva acţiuni: sesizarea Comisiei Europene cu privire la implementarea noii legislaţii italiene în domeniul siguranţei publice. Mai amintesc necesitatea realizării unui proiect privind intruziunea socială a romilor la nivel european. Problema romilor nu este doar a României. Trebuie tratată la nivel european".

"Românii din străinătate nu au nici un motiv de ruşine, pentru că susţinem pedepsirea oricărui infractor, dar nu vom fi de acord cu umilirea a milioane de români, pentru că aşa dă bine în campanie!", a încheiat Preşedintele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS