14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei români au fost atacaţi în parcarea unui centru comercial din Roma

Trei români au fost atacaţi în parcarea unui centru comercial din Roma

Pedeapsă la Roma. Trei români răniţi de italieni! – Jurnaliştii de la agenţia ANSA folosesc acest titlu în relatările despre un atac comis aseară, în parcarea unui centru comercial de la periferia Romei. Trei cetăţeni români au fost atacaţi cu bâte şi cuţite de un grup de italieni mascaţi. Unul dintre români a ajuns la spital, în stare gravă. Jurnaliştii de la cotidianul La Republica spun că românii fuseseră evacuaţi acum câteva luni dintr-o tabără din zona Tor Vergata

Agenţia de presă ANSA anunţă că unul dintre cei 3 români – Emil Marcu, în vârstă de 47 de ani a fost înjunghiat în spate şi a suferit o lovitură puternică la cap. El este internat la Spitalul din Tor Vergada. Medicii spun însă că viaţa sa nu este în pericol. Ceilalţi doi au primit îngrijiri medicale la Spitalul din Frascati, dar nu au necesitat internare.

Poliţiştii italieni au deschis deja o anchetă în acest caz. Parcarea centrului comercial este cunoscută ca fiind un loc de întâlnire a imigranţilor. Se pare că românii au fost atacaţi de aproximativ 10 cetăţeni italieni mascaţi, înarmaţi cu bâte şi cuţite. Reacţiile din partea oficialilor italieni nu a întârziat să apară. Primarul Romei, Walter Veltroni a condamnat ferm atacul pe care l-a calificat drept "răzbunare".
Într-un moment ca acesta, este nevoie de cea mai mare responsabilitate din partea tuturor, a afirmat Veltroni, care a lansat un apel pentru ca "tonul şi comportamentele să se inspire din valorile convieţuirii civile, iar nu ale răzbunării". Ministrul italian al Solidarităţii Sociale, Paolo Ferrero a afirmat că intoleranţa şi rasismul sunt principalele cauze ale unui comportament violent în această perioadă tulbure prin care trece Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU