16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSoţia lui Ionel Manţog, trimisă în judecată

Soţia lui Ionel Manţog, trimisă în judecată

Judecătoarea Luminiţa Manţog, soţia liderului Partidului Democrat Gorj, a fost trimisă în judecată de procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru fals în declaraţii în vederea ascunderii unei fapte de corupţie. Procesul în care va fi judecat magistratul se va desfăşura la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii DNA au dispus, la sfârşitul lunii octombrie, trimiterea în judecată a soţiei liderului PD Gorj, Ionel Manţog. Luminiţa Manţog, judecătoare în cadrul Tribunalului Gorj, la Secţia Penală, va fi judecată pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, în scopul ascunderii unei fapte de corupţie, potrivit unui comunicat al DNA făcut public pe 2 noiembrie. Reprezentanţii DNA au sesizat joi, 1 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în vederea suspendării din funcţie a magistratului. Preşedintele instituţiei unde este angajată Luminiţa Manţog a precizat că reprezentanţii CSM vor hotărî dacă o vor suspenda sau nu pe aceasta din funcţie. „Decizia trebuie luată de CSM. Eu nu ştiu nimic de faptul că a fost trimisă în judecată. Am aflat de la dumneavoastră. Vom analiza situaţia“, a declarat Gheorghe Miruţă, preşedintele Tribunalului Gorj. Luminiţa Manţog a fost preşedinta Judecătoriei Târgu Jiu.

A minţit să-şi apere soţul

 

Din probele administrate de procurorii DNA ce au instrumentat dosarul în care a fost trimisă în judecată Luminiţa Manţog a reieşit că pe 4 mai 2005 aceasta a omis în declaraţia de avere pentru CSM că este proprietara unui teren de 400 de metri pătraţi în comuna Slivileşti. În comunicatul DNA se spune că „scopul urmărit de Luminiţa Manţog a fost ascunderea modului ilicit în care soţul său, Ionel Manţog, a dobândit terenul respectiv. Manţog, fost director în cadrul Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia (CNLO) şi fost secretar de stat, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 6 septembrie 2006 pentru infracţiuni asimilate celor de corupţie“.

Acuzaţiile procurorilor au constat în faptul că Ionel Manţog şi Ion Vulpe, ambii directori în CNLO, au cumpărat la preţuri modice mai multe gospodării despre care ştiau că vor fi strămutate. Cei doi au ştiut care erau planurile de producţie şi investiţie ale CNLO şi au achiziţionat acele gospodării, ştiind că vor primi alte case în loc. „În schimbul acestor case, care aveau să fie demolate din cauza exploatărilor miniere Roşia, Rovinari şi Jilţ, cei doi inculpaţi au cerut să le fie construite, din fondurile CNLO, vile de lux în cartierul Primăverii din municipiul Târgu Jiu. În felul acesta ei au beneficiat de un folos necuvenit totalizând 8.693.003.490 de lei vechi, sumă care reprezintă prejudiciul adus CNLO. De menţionat că planurile de producţie şi investiţii ale CNLO erau informaţii de serviciu, nepublice“, se spune în comunicatul de presă al DNA. Astfel, Ionel Manţog a devenit unul dintre strămutaţii de lux din cartierul Primăverii al municipiului Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII