30.6 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefecţii italieni semnează numeroase documente de repatriere pentru cetăţeni români

Prefecţii italieni semnează numeroase documente de repatriere pentru cetăţeni români

Prefecţii italieni au semnat astăzi mai multe proceduri de repatriere a unor români, în baza decretului adoptat de urgenţă miercuri de către Guvernul de la Roma, a anunţat agenţia ANSA, citată de AFP.

Conform ANSA, prefectul de Genova, Giuseppe Romano, a semnat 17 documente pentru repatrierea unor cetăţeni români.

O familie română formată din cinci adulţi, fără domiciliu stabil sau resurse, precum şi un român condamnat pentru furt au fost vizaţi de un ordin de repatriere semnat de prefectul din Lecce. ANSA precizează că decizia a fost luată în urma unor controale care au vizat mai mult de 150 de persoane.

Prefectul din Milano, care a decis încă de vineri primele repatrieri, a mai semnat astăzi încă patru documente, care vizează trei bărbaţi şi o femeie. Femeia, de origine romă, a fost condamnată la opt luni de închisoare pentru proxenetism.

La Torino, prefectul a semnat tot azi un decret care vizează doi români, după ce au fost controlate circa 30 de persoane, toate cu antecedente penale, în special legate de furturi.

La Val d'Aosta, a fost semnat un document de repatriere pentru un român în vârstă de 27 de ani, iar în regiunea Florenţa poliţia caută circa 20 de români, deja condamnaţi de justiţie.

Decretul le permite prefecţilor să decidă, pentru motive legate de "securitatea publică", repatrierea cetăţenilor statelor UE, cu condiţia ca aceştia să fie majori şi să locuiască în Italia de mai puţin de zece ani. Deciziile de repatriere trebuie însă să fie validate de un judecător de pace. Potrivit prevederilor decretului, interdicţia de intrare pe teritoriul ţării nu poate depăşi trei ani, iar persoana vizată de o astfel de măsură dispune de un termen de o lună pentru a părăsi Italia, cu excepţia cazurilor de urgenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU