21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIntervale orare diferite pentru referendum şi europarlamentare, pe 25 noiembrie

Intervale orare diferite pentru referendum şi europarlamentare, pe 25 noiembrie

Românii vor veni la vot la ore diferite pentru a-şi alege europarlamentarii sau pentru a se exprima asupra votului uninominal.
Potrivit hotărârii de guvern publicate ieri în Monitorul Oficial, intrevalul orar pentru cele două scrutinuri vor fi diferite. Între 8.00 şi 20.00 pentru referendum şi între orele 7.00 şi 21.00 pentru europarlamentare. Asta în ciuda faptului că atât ministrul de Interne, cât şi Executivul, au anunţat că cetăţenii vor putea vota în acealaşi interval orar.
De asemenea, autorităţile vor amenaja peste 34.000 de secţii de votare pentru aceste două evenimente paralele. Europarlamentarele şi referendumul pentru votul uninominal se vor desfăşura în secţii diferite, dar în aceeaşi locaţie.
Numărul secţiilor de votare la nivel naţional va fi acelaşi pentru ambele procese de votare: peste 17.000. Vor fi diferenţiate de un indicativ suplimentar: RVU – adică referendum pentru vot uninominal.
Autorităţile au început deja tipărirea celor pestre 20 de milioane de buletine de vot pentru europarlamentare. Numărul de ordine al partidelor politice şi al celorlalţi candidaţi va fi tras la sorţi de Biroul Electoral Central. Prefecturile vor ridica buletinele de vot până cel târziu la data de 10 noiembrie, după care vor asigura depozitarea şi paza acestora. În ceea ce priveşte referendumul naţional, ministerul de Interne este cel care va gestiona tipărirea buletinelor de vot, paza transportului şi a depozitării acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII