24.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFuneraliile Giovannei Reggiani au avut loc astăzi la Roma

Funeraliile Giovannei Reggiani au avut loc astăzi la Roma

La Roma este astăzi zi de doliu. Giovanna Reggiani, femeia în vârstă de 47 de ani ucisă de Nicolae Mailat a fost înmormântată. Funeraliile au avut loc la Basilica Cristo Re din Roma.
Sute de persoane şi oficiali italieni au luat parte la ceremonie. Printre ei, ministrul de Interne, Giuliano Amato, preşedintele regiunii Lazio, Piero Marrazzo, reprezentanţi ai instituţiilor provinciale din Roma, primarul Walter Veltroni şi liderii principalelor partide politice. Sute de coroane de flori au fost depuse pe pavimentul bisericii, printre care şi cele trimise de ministrul italian al Apărării şi de Marina Militară. La dorinţa familiei, funeraliile s-au desfăşurat în rit valdez cu participare ecumenică.
Prezenţi au fost şi foarte mulţi jurnalişti, cu toate că accesul presei în bazilică a fost interzis.
La ceremonie au fost prezenţi şi oameni simpli, care nu o cunoşteau pe Giovanna, dar care au dorit să fie solidari cu familia italiencei. Aceştia au aplaudat permanent din momentul în care sicriul a fost scos din biserică şi până a ajuns la maşină. De aici urmează ca trupul femeii să fie incinerar, iar cenuşa să ajungă la cimitirul Prima Porta.
Românii prezenţi la slujbă s-au temut să vorbească româneşte de teama represaliilor.
Astăzi, medicii vor prezenta primele concluzii privind cauzele decesului.
Şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, preoţii au ţinut o slujbă pentru italianca în vârstă de 47 de ani.
Giovanna Reggiani a murit joi, după mai bine de 24 de ore de agonie. Ea a fost atacată marţi noaptea de cetăţeanul român de etnie romă Nicolae Romulus Maila, care a bătut-o şi violat-o.
În prezent, Mailat se află în închisoare, fiind arestat preventiv pentru ucidere din culpă, furt calificat şi abuz sexual. Mailat a recunoscut că i-a furat geanta Giovannei, dar neagă celelalte acuzaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII