20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bilet pentru ceremonia de deschidere a JO 2008 a ajuns să coste 20.000 de dolari

Un bilet pentru ceremonia de deschidere a JO 2008 a ajuns să coste 20.000 de dolari

Cererea pentru bilete la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008 este foarte mare, iar un tichet a ajuns să se vândă pe Internet cu sume de până la 150.000 de yuani, adică 20.120 de dolari, de 30 de ori mai mult.
Organizatorii au anunţat luna trecută că este ilegal ca un bilet pentru ceremoniile de deschide şi de închidere ale Jocurilor Olimpice să fie revândut la un preţ mai mare decât cel iniţial. "Persoanele care vor fi implicate în astfel de ilegalităţi vor fi pedepsite conform legilor din Republica Populară Chineză", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al competiţiei.
Un chinez care avea un tichet pentru ceremonia de deschidere a decis să îl vândă prin intermediul unei licitaţii pe Internet la un preţ de 30 de ori mai mare decât cel iniţial de 5.000 de yuani. "Preţul ideal trebuie să fie mult mai mare decât atât. Dacă aş fi trăit mai bine, mi-ar fi plăcut să văd ceremonia, dar prefer să vând biletul oamenilor mai bogaţi. Cum pot oamenii săraci ca noi să-şi permită bilete? Nu a fost uşor să fac rost de el, dar sper să-l vând şi să-mi cumpăr o casă nouă", a declarat proprietarul biletului, care a preferat să rămână anonim.
Conceperea ceremoniei de deschidere, care va avea loc la 8 august 2008, este realizată de mai mulţi regizori de film, printre care Steven Spielberg şi Zhang Yimou, iar fiecare persoană poate cumpăra cel mult un bilet de intrare.
O femeie din oraşul Hubei şi-a oferit biletul pentru preţul de 60.000 de yuani, dar până vineri nu a existat nicio ofertă. "Cei care trăiesc în afara Beijingului nu prea pot să vină la ceremonie. Mai multă lume m-a întrebat în legătură cu biletul, dar doar atât", a afirmat femeia.
Tichetele pentru Jocurile Olimpice vor avea câte un microcip, şi încă nu au fost printate, dar se pot comanda. Cei care le-au pus deja în vânzare pe Internet nu ştiau că riscă să fie judecaţi pentru fapta lor, dar au spus că nu îşi fac probleme prea mari.
A doua etapă a vânzării de bilete a fost suspendată marţi, după ce milioane de chinezi au încercat să-şi procure bilete, iar sistemul de vânzare s-a defectat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS