25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateReprezentativa U17 a României s-a calificat în Turul de Elită

Reprezentativa U17 a României s-a calificat în Turul de Elită

Naţionala de fotbal Under 17 a României s-a calificat marţi în Turul de Elită, după ce a terminat la egalitatea, scor 1-1, meciul cu echipa similară a Germaniei, din ultima etapă a grupei a VI-a, contând pentru primul tur preliminar al Campionatului European, informează FRF.
Golul echipei române a fost marcat de Cosmin Matei, care a reuşit să aducă egalarea, după ce Germania deschisese scorul prin Felix Kroos. Meciul s-a disputat la Aalen, în Germania.
În celălalt meci al ultimei etape, jucat tot marţi, la Nordlingen, Suedia a învins Insulele Feroe cu scorul de 5-2.
În primul meci al tricolorilor din cadrul grupei a 6-a de calificare la Campionatul European de juniori U17, ediţia 2007-2008, România a învins pe 25 octombrie naţionala Suediei cu scorul de 1-0.
Astfel, naţionala României s-a calificat pentru al doilea tur preliminar (ultimul), numit "Turul de Elită" şi programat sub forma a şapte mini-turnee, în lunile februarie şi martie 2008. Câştigătoarele acestor grupe se vor califica la turneul final (4-16 mai 2008, în Turcia), alături de ţara gazdă, care este calificată din oficiu.
Clasamentul final al grupei a 6-a a primului tur preliminar este următorul: 1. Germania 5 puncte (golaveraj 10-2), 2. România 5 puncte (2-1), 3. Suedia 4 puncte, 4. Insulele Feroe 1 punct. Din fiecare dintre cele 13 grupe ale acestei prime faze se califică în "Turul de Elită" primele două, precum şi cele mai bune două echipe de pe locul 3.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS