22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul de Interne a cerut CSM încetarea delegării pentru procurorul Marian Sântion

Ministerul de Interne a cerut CSM încetarea delegării pentru procurorul Marian Sântion

Ministerul de Interne a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de încetare a delegării pentru procurorul Marian Sântion, consilier al ministrului. Solicitarea, prin care ministerul încearcă să scape de procurorul Sântion, trimiţându-l înapoi la Parchet, ar putea fi analizată în şedinţa de joi a Secţiei pentru procurori a CSM.

Procurorul Marian Sântion, consilier al ministrului de interne, fost şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), a declarat presei că a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care susţine că ar fi fost filat de un serviciu secret şi a cerut efectuarea de verificări cu privire la persoanele implicate în această acţiune. Jurnalul Naţional a publicat mai multe numere ale unor maşini şi fotografiile unor persoane despre care Sântion susţine că ar fi fost implicate în supravegherea sa. Declaraţiile făcute de Sântion în Jurnalul Naţional au venit la câteva zile după ce opt ofiţeri de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă au fost numiţi în fruntea unor divizii din serviciul secret, inclusiv la serviciul de filaj, iar începând cu data de 18 octombrie, fostul procuror general adjunct al României, Marcel Sâmpetru şi foştii adjuncţi de la comanda Inspectoratului General al Poliţiei Române, comisarul-şef Ştefan Iancu şi comisarul-şef Eugen Corciu, au fost împuterniciţi în funcţii de directori adjuncţi.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a admis, pe 3 mai, cererea de detaşare a procurorului Marian Sântion de la DIICOT înapoi la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), de unde a plecat în urma demisiei de la conducerea DGA. În urma deciziei din luna mai a CSM, procurorul Marian Sântion a fost detaşat la MIRA, pentru un mandat de trei ani, începând din 7 mai.

Marian Sântion şi-a dat demisia de la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie pe 6 martie, acuzând presiuni exercitate de la vârful MAI. Sântion l-a acuzat pe fostul ministru de interne, Vasile Blaga, în timpul şedinţei Comisiei strategice de monitorizare a DGA, că a blocat unele anchete la vârf.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS