19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStrada plângerii se prelungeşte

Strada plângerii se prelungeşte

Intersecţia străzii Maria Tănase cu b-dul Nicolae Titulescu este iarăşi în pericol, după ce specialiştii în fonduri ISPA pentru canalizare de la Compania de Apă „Oltenia“ au decis să prelungească bombardamentul.

Şantierul din strada Maria Tănase s-ar putea extinde în inima intersecţiei cu b-dul Nicolae Titulescu. Consultanţii în implementarea fondurilor ISPA pentru canalizare de la Compania de Apă „Oltenia“ SA au descoperit că trebuie înlocuită o conductă care trece prin mijlocul zonei în care se întâlnesc cele mai tranzitate străzi ale Craiovei. Asta după ce ştiinţa le mai jucase feste – săptămâna trecută au ordonat distrugerea străzii Maria Tănase pentru o lucrare pe care n-au dibuit-o în urmă cu un an, când intersecţia a fost răvăşită de coşmarul canalizării pe b-dul Nicolae Titulescu. Răspunzătorii direcţi nu au putut fi contactaţi joi, dar, încercând să aflăm de la muncitori când eliberează carosabilul, aceştia ne-au spus că o vor face în curând, dar nu pleacă de tot, ci se mută „mai la vale“. „Acum credeţi voi că e aglomerat (traficul – n.r.)?. Stai să vezi săptămâna viitoare, că spargem de-aci şi până în mijloc (centrul intersecţiei – n.r.), că trebuie să băgăm altă conductă“, a spus unul dintre angajaţii constructorului.

Directorul general al Companiei de Apă, Constantin Stamatoiu, a declarat că nu cunoaşte detaliile viitoarei lucrări. „Nu ştiu exact despre ce e vorba, fiindcă sunt în concediu şi, oricum, deciziile pe ISPA nu depind de mine. Ştiu doar că acea conductă trebuie înlocuită. Probabil că s-au gândit (specialiştii ISPA – n.r.) că, dacă tot s-a lucrat pe Maria Tănase, acum să se înlocuiască şi conducta. Într-adevăr, sunt multe neconcordanţe în graficele de lucrări. Am văzut asta încă de anul trecut, când am încercat să fac modificări în echipa de implementare. Nu am reuşit şi uite care sunt efectele“, a spus Stamatoiu.

 

Poliţia, de-a curmezişul

 

Cererea de închidere a unui tronson din carosabilul intersecţiei străzii Maria Tănase cu b-dul Nicolae Titulescu a ajuns la Poliţie, însă este posibil să nu fie aprobată. „Ni s-a solicitat un astfel de aviz, dar nu cred că îl putem elibera. Suntem în prag de iarnă şi nu este tocmai normal să ne trezim cu gropi în drum la o eventuală înrăutăţire a vremii. Oricum, colegii mei analizează încă situaţia şi vor decide în scurt timp“, a afirmat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere, Stelian Nicolăescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS