15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStolojan respinge ideea fuziunii PD-PLD şi vrea un pol de centru-dreapta

Stolojan respinge ideea fuziunii PD-PLD şi vrea un pol de centru-dreapta

Liderul PLD, Theodor Stolojan, a declarat, azi că respinge categoric ideea fuziunii dintre PD şi PLD, obiectivul partidului său fiind acela de a unifica forţele de centru-dreapta într-o construcţie politică în care fiecare partid să îşi păstreze identitatea doctrinară, informează NewsIn.
Stolojan susţine că informaţiile apărute în presă pe tema unei posibile fuziuni cu PD, după euroalegeri sunt eronate.
El a subliniat că, împreună cu democraţii, s-a decis ca discuţiile să fie reluate după 25 noiembrie, data euroalegerilor. Stolojan a respins, de asemenea, informaţiile apărute în presă, în privinţa moţiunii de cenzură pe care PLD se pregăteşte să o iniţieze, în sensul în care a infirmat faptul că PD ar avea rezerve faţă de demersul liberal-democraţilor.
Argumentele lui Stolojan amintesc de discuţiile dintre PNL şi PD de la începutul lui 2005, atunci când liberalii şi democraţii discutau posibilitatea unei unificări a celor două formaţiuni politice, pe atunci membre ale Alianţei D.A.
La vremea respectivă, la congresul PNL din februarie 2005, Theodor Stolojan, încă membru al PNL, pleda pentru unificarea celor două patide într-o singură formaţiune politică, prin fuziune. Proiectul a eşuat şi a constituit principalul motiv care a deteriorat substanţial relaţiile în interiorul alianţei, liberalii vorbind despre o posibilă construcţie federativă, în vreme ce democraţii doreau fuziune şi aderarea la curentul popular a partidului rezultat în urma unificării.
La acea dată, PNL a argumentat că nu va abandona niciodată identitatea liberală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS