19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, solemnă de ziua ei

Craiova, solemnă de ziua ei

În Bănie s-a înregistrat vineri o concentraţie nemaiîntâlnită de personalităţi, invitate la şedinţa solemnă a consiliului local cu prilejul Zilelor Craiovei.

Zilele Craiovei au fost marcate, pe lângă suita de spectacole, de şedinţa solemnă a Consiliului Local Municipal. Autorităţile au ţinut să decerneze titluri de onoare unor personalităţi din sport şi diplome de excelenţă unor somităţi din diverse domenii. Nu au fost uitate instituţiile media şi partidele politice. Au fost nominalizaţi Ilie Năstase, care nu a putut fi prezent pentru a-şi ridica titlul, şi Natalia Andrei drept cetăţeni de onoare. Academicienii Maia Simionescu, Eugen Simion sau Constantin Bălăceanu Stolnici, actorul Ilie Gheorghe sau celebrul fost portar Helmuth Duckadam, alături de alţii asemenea lor, au primit diplome de excelenţă pentru activitatea în care au atins culmile performanţei. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a stârnit rumoarea în sala şedinţei prezentând o doamnă pe care o consideră urmaşa domnitorului Alexandru Ioan Cuza: Magda Cuza, născută la începutul secolului şi crescută din 1947 în Argentina, la Buenos Aires. „Avem alături de noi pe strănepoata domnitorului Cuza şi pe nepotul ei, Bogdan“, a spus primarul, care le-a şi înmânat celor doi diplome de excelenţă şi de onoare, pentru „păstrarea nealterată a spiritului românesc peste ocean“. Solomon susţine că vineri Magda şi Bogdan Cuza au apărut pentru prima oară pe o scenă românească. „Nici primarul din Iaşi nu ştia de ei“, a mai spus primarul.

 

Partidele, onorate

 

Partidele politice din Craiova au primit diplome de onoare pentru „crearea, menţinerea şi îmbogăţirea efervescenţei socio-politice din România şi din Craiova şi pentru oferirea unei dimensiuni a percepţiei României, ca ţară membră a Uniunii Europene, din perspectiva spectrului politic“. Cunoscut pentru impulsivitate când vine vorba de adversari, de orice natură ar fi ei, primarul Antonie Solomon a lăsat de această dată departe orice animozităţi şi i-a îmbrăţişat pe reprezentanţii arealului politic craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS