21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii, fideli spectacolului de stradă

Copiii, fideli spectacolului de stradă

Vineri, în cea de-a şasea zi a Festivalului Zilele Municipiului Craiova, spectacolele de stradă, programate în Piaţa „Mihai Viteazul“, nu au avut un auditoriu numeros. Singurii care au îndurat frigul de afară au fost cei mici, care, însoţiţi de rude sau de cadre didactice, au asistat emoţionaţi la spectacolele susţinute de Teatrul de copii şi tineret „Colibri“. Ca să poată vedea ce se întâmplă pe scenă, copiii au fost luaţi în braţe sau ţinuţi pe umeri de părinţi. Actorii care au dat viaţă poveştii „Capra cu trei iezi“ au fost aplaudaţi frenetic de copii, dar şi de adulţii care şi-au amintit cu nostalgie de copilărie. Atmosfera s-a mai încălzit puţin când cei mici au fost antrenaţi în jocuri interactive de actori, în cele din urmă plecând acasă cu zâmbetul pe buze, bucuroşi că s-au distrat pe cinste. „Am venit cu fetiţa, care este în clasa a doua, pentru a vedea spectacolele. Frigul nu ne-a lăsat însă să stăm prea mult şi am hotărât să plecăm. Actorii au fost minunaţi, iar celor mici nu le-a fost greu să intre în lumea magică a poveştilor“, a spus Flavia Cristescu.

În faţa prefecturii, alte grupuri de şcolari, îmbrăcaţi în costume populare, au interpretat diverse dansuri populare pentru craioveni, care au preferat însă să privească în trecere spectacolul.

 

„Noaptea albă“ cuprinde spectacole simultane

 

În acest timp, reprezentanţii Direcţiei Judeţene pentru Tineret (DJT) Dolj puneau la punct ultimele detalii pentru a treia ediţie a manifestării „Noaptea albă“. Proiectul se va desfăşura în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când vor avea loc simultan mai multe evenimente, printre care şi un bal mascat, care se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 20.00. Printre invitaţi se numără şi personalităţi ale vieţii politice şi culturale care vor participa la concursul „Recunoaşteţi personajul“. „Aceştia vor veni cu măşti, iar tinerii vor încerca să ghicească cine se ascunde în spatele lor. Se vor desfăşura şi concerte susţinute de Şuie Paparude, DJ Mihai Popovici, DJ Thornado şi alţii“, a precizat Diana Neamţu, reprezentantă a DJT Dolj. Conducerea instituţiei a lansat şi un concurs intitulat „Chipul noii generaţii“, în cadrul căruia tinerii vor posta pe site-ul www.e-tineret.ro diverse poze cu ei, cea mai frumoasă urmând să câştige un premiu special.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS