19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMăsuri de ordine publică la meciurile de fotbal din Liga I

Măsuri de ordine publică la meciurile de fotbal din Liga I

Sâmbătă, începând cu ora 20.45, pe Stadionul “Dinamo” se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo Bucureşti şi FCU Politehnica Timişoara,  din cadrul  Ligii I.
Duminică, începând cu ora 20.30, pe Stadionul “Giuleşti” se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele F.C. RAPID Bucureşti şi CFR CLUJ-NAPOCA,  din cadrul  Ligii I.
400 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Bucureşti, vor asigura condiţiile optime de securitate a tuturor participanţilor la aceste manifestări sportive şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice.
Interzicerea comercializării băuturilor alcoolice în zona stadioanelor se va face începând cu ora 15.00.
Accesul publicului în stadion se va face începând cu ora 18.30, pe bază de bilete, acreditări de presă şi invitaţii, emise de cele două cluburi organizatoare.
Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
De asemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciului, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.
Pentru desfăşurarea în condiţii de securitate a celor două meciuri de fotbal organizatorii şi forţele de ordine, invită spectatorii să respecte prevederile legale pe traseele către locul de desfăşurare a competiţiilor sportive, în apropierea şi în incinta stadionului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS