16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Traian Băsescu, printre liderii PSD

Preşedintele Traian Băsescu, printre liderii PSD

Liderul PSD Mircea Geoană a spus în această seară că participarea lui preşedintelui Traian Băsescu este un semn de normalitate, adăugând că se bucură că şeful statului a făcut efortul de a fi alături de social-democraţi. "Ne vom bate cu PD ca la Rovine.Asta vrem să ştiţi", i-a transmis Geoană şefului statului, care a fost invitat să ia loc pe scenă, printre social-democraţi, la distanţă considerabilă însă de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.
Băsescu şi-a făcut apariţia în jurul orei 18.30, când Mircea Geoană tocmai le explica celor 1500 de simpatizanţi PSD raţiunile pentru care formaţiunea l-a invitat pe şeful statului: susţinerea acordată de acesta iniţiativei legislative referitoare la votul uninominal majoritar. Cu câteva momente înainte de sosirea lui Băsescu, Mircea Geoană îl invita pe şeful statului să realizeze un spot electoral alături de PSD. "Am citit azi în presă că preşedintele a filmat deja un spot electoral, înainte de a semna decretul pentru referendum. Eu aş fi vrut să-l invit pe dl. preşedinte să filmeze clipul alături de PSD pentru a nu mai cheltui banii PD, ca să nu mai trebuiască să schimbe borduri că cei de la PD sunt necăjiţi şi vrem să-i ajutăm", a spus ironic Geoană.
După acest moment, Geoană a început să vorbească despre reformarea sistemului politic, chiar atunci făcându-şi prezenţa în sală, preşedintele României. Simpatizanţii PSD au început să aplaude, Geoană şi-a întrerupt discursul anunţând sosirea invitatului. Traian Băsescu s-a aşezat la tribună pe un scaun ce-i fusese rezervat, între Titus Corlăţean şi Neculai Onţanu.
PSD Bucureşti organizează acţiunea de lansare a candidaţilor la PE, la Romexpo, în prezenţa a 1500 de persoane. La eveniment participă şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, dar şi Adrian Năstase, iar dintre eurocandidaţi Adrian Severin, Corina Creţu, Rovana Plumb, Gabriela Creţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS