23.1 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal: Cel mai vechi club de fotbal din lume, Sheffield FC, a sărbătorit 150 de ani

Fotbal: Cel mai vechi club de fotbal din lume, Sheffield FC, a sărbătorit 150 de ani

Clubul englez Sheffield FC, cel mai vechi club de fotbal din lume, a împlinit 150 de ani, iar la sărbătoarea care s-a ţinut miercuri noapte au participat preşedintele FIFA, Sepp Blatter, preşedintele lui Inter, Massimo Moratti, şi Sir Tom Finney, informează The Telegraph.
Clubul englez s-a înfiinţat oficial la 24 octombrie 1857, când Nathanial Creswick şi William Prest au hotărât înfiinţarea primului club de fotbal pentru că doreau să fie în formă în timpul lunilor de iarnă. Ei se întâlneau periodic pentru a juca fotbal, iar regulamentul era întocmit de la meci la meci, după ce adunau diverse reguli de la alţi fani ai fotbalului din ţară. Regulamentul întocmit de Sheffield a ajuns până la urmă să fie baza regulamentului de fotbal.
"Avem două lucruri la care ţinem foarte mult, un document din 1857, în care sunt scrise de mână regulile jocului de fotbal, dar şi prima variantă printată, din 1859. Acestea sunt 'Sfântul Graal' al fotbalului", a declarat preşedintele clubului, Richard Tims.
Primul joc de fotbal al lui Sheffield a fost între componenţii formaţiei, iar echipele erau formate din jucătorii căsătoriţi faţă de cei necăsătoriţi. Astfel de meciuri au avut loc până în 1863, când s-a înfiinţat Asociaţia de Fotbal.
Federaţia Engleză a anunţat la finalul anului trecut că echipa de fotbal a Universităţii Cambridge ar fi înfiinţat primele reguli în fotbal, dar respectiva echipă nu a fost recunoscută niciodată ca un club de fotbal. Oficialii celui mai vechi club din lume susţin că Sheffield a introdus în fotbal barele la porţi, cornerele, loviturile libere în urma faulturilor, auturile, dar şi primul meci în nocturnă.
Sheffield FC este în prezent un club de amatori, care evoluează în ligile inferioare din Anglia, pe un stadion cu o capacitate de 1.500 de locuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS