11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Proiectul "Împreună pentru o natură curată" a fost lansat

Craiova: Proiectul „Împreună pentru o natură curată” a fost lansat

Proiectul “Împreună pentru o natură curată” ( cu finanţare de la Administraţia Fondului pentru Mediu ) se înscrie, în virtutea protocolului semnat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, într-o serie de proiecte pe care Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului 4 SV Oltenia – Craiova, prin implicarea instituţiilor de învaţamânt, intenţionează să le realizeze cu copiii – din postura de elevi şi adulţii- din postura de dascăli şi părinţi.
Drintre obiectivele proiectului “Împreună pentru o natură curată” merită amintite: informarea cu privire la formele de poluare şi necesitatea protejării mediului; desfăşurarea unor acţiuni de depoluare efectivă, prin alegerea unor zone verzi în care să se realizeze colectarea deşeurilor; continuarea acţiunii de plantare de puieţi de arbori, acţiune începută în primăvara anului 2007, prin lansarea Proiectului “Milioane de oameni, milioane de copaci”; crearea premiselor pentru dezvoltarea unui comportament civic de protecţie a mediului înconjurător; întărirea capacităţii cadrelor didactice de a organiza acţiuni cu teme privind protecţia mediului.
Reprezentanţii Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului 4 SV Oltenia – Craiova, dDirector executiv dr.ing. Monica Daniela Mateescu şi consilierii Cătălin Florescu şi Robert Georgescu, au fost plăcut impresionaţi de interesul manifestat de copii, interes care, încă o dată convinge, dacă mai era nevoie, că o implicare majoră şi absolut necondiţionată doar din partea copiilor putem să primim.
Eleva Maria Costea, din cls. a VI-a a Şcolii nr. 21 “Ghe. Ţiţeica”, unul dintre cei peste 100 de elevi care, în mod tradiţional, au participat, participă şi, în mod cert, vor participa la acţiunile APM spune: “(…) în România, nimănui nu-i pasă ! În câţiva ani, în Craiova au fost tăiaţi mii de copaci. La Liceul Pedagogic, nişte băieţi de cartier au făcut un graffiti în care scria: ‹‹Deştepţilor! Aţi distrus un parc !››. Se pare că şi găştile liceene au mai mult spirit civic decât autorităţile! Parcul Corniţoiu era, până nu de mult, o bijuterie a oraşului, un loc extraordinar de promenadă, de ieşire din cotidian. (…) Este un veritabil focar de infecţie, dar nu am auzit de vreo intervenţie! (…) SALVAŢI-NE ! ” 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU